Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfor hedder siden Böhmen, når navnet konsekvent skrives Bøhmen i brødteksten?

Det afspejler vel at nogle betragter ordet som et gammelt dansk navn, mens andre ser det som indlånt fra tysk. --Palnatoke 15. dec 2004 kl. 20:08 (CET)
Hvis vi skal følge den sædvanlige praksis om at bruge Retskrivningsordbogen, bør artiklen flyttes til Bøhmen. Så det vil jeg gøre. Byrial 15. dec 2004 kl. 21:28 (CET)

Var droning dagmar ikke fra bøhmen?

Jo, Haabet, det er hun. Se eventuelt dronning Dagmar.--Jørgen 13. apr 2005 kl. 13:50 (CEST)

"Det bøhmiske køkken og den bøhmiske blasmusik er berømt." - Er det ikke en rimelig gratis (og udækket) påstand? Jeg kan ikke umiddelbart finde noget om det i den engelske artikel om emnet og en googling efter "bøhmiske køkken" giver ret få resultater. Mvh Mikkel Mortensen.

Tilbage til siden »Bøhmen«.