Diskussion:Bat Ye'or

Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Rune havde 'glemt'(nu rettet) at oplyse om at hun blev født ind i en jødisk familie i Kairo, og måtte flygte i 1957 som gengæld for Israels invasion af sinai i 1956. Ialt 55.000 jøder flygtede, halvdelen til Israel, se link , som jeg har givet -hentet lige som teksten jeg har indsat,- fra engelsk wikipedia om samme emne.

Det var i mine øjne en meget grov udeladelse, Rune her har begået. I mine øjne falder hele hendes forargelse - som igen danner baggrund for hendes hele livsholdning og forfatterskab - til jorden. For det var fordi at Israel invaderede Sinai i 1956 i et uprovokeret angreb, at de blev smidt ud. Man kan beklage disse hårde realiteter, og helt sikkert er det en hård skæbne. Men dertil og så generelt at svine hele muslim-verdenen til - således som hun har gjort - er et langt stykke. Det er altså ikke muslim verdenen som sådan der har gjort noget galt, men årdagen er politisk og nøje relateret til Israel. Med andre ord, hvis Israel ikke var oprettet kunne hun HELT sikkert være blevet boende, sammen med de 55.000 andre jøder.John Peters 27. jun 2008, 17:53 (CEST)

Tilbage til siden »Bat Ye'or«.