Cyperns flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Cypern, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Cypernrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Cypern er netop flyttet til Kypern, hvorefter indholdet er kopieret tilbage til Cypern.

Det er yderst upraktisk at have flere kopier af samme artikel, så jeg vil bede en administrator om at slette Cypern og flytte Kypern tilbage. Cypern er danske navn for øen ifølge RO. Byrial 8. okt 2004 kl. 21:15 (CEST)

Jeg kom dig i forkøbet, den er nu tilbage på plads inklusive historik. --Christian List 8. okt 2004 kl. 21:16 (CEST)

Billedadvarsel redigér

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

VIGNERON slettede Image:European_flag.svg: duplicate of [[:Image:Flag of the European Union.svg]];

-- CommonsTicker 24. aug 2007, 12:15 (CEST)

Som det fremgår af Europa#Øer, regnes alle større øer i Middelhavet til Europa. Ja, det kan synes sært, men grænsen mellem Europa og Asien er ret arbitrær. --Palnatoke (diskussion) 27. jul 2015, 09:52 (CEST)

en:Geography of Cyprus har i indledningen "it may be included in Western Asia or the Middle East ... It is sometimes included in Europe". De to første har hhv. FN og CIA som kilder, mens den tredje har Britannica. --Palnatoke (diskussion) 27. jul 2015, 10:24 (CEST)
Cypern ligger på den eurasiske kontinentalplade, så det er mest et geopolitisk spørgsmål. Hvis man kigger på et landkort ligger Cypern midt mellem Tyrkiet og Israel. Men der er mere om emnet her: http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Mellem%C3%B8sten/Cypern/Cypern_%28Geografi%29 --Madglad (diskussion) 27. jul 2015, 12:05 (CEST)
Politisk kan man argumentere med at EU-medlemskabet forudsætter at landet ligger i Europa, men løsningen er nok at kategorisere øen som både europæisk og asiatisk og så smide et afsnit ind om overvejelserne. Jeg kan sandsynligvis få tid til at skrive et sådant afsnit i løbet af denne uge. --Palnatoke (diskussion) 27. jul 2015, 12:32 (CEST)
Cypern bliver allerede kategorisere som både europæisk og asiatisk. Så der er ikke noget som skal ændres her. --Steen Th (diskussion) 27. jul 2015, 15:36 (CEST)
Jo, artiklen selv er i Kategori:Lande i Europa, men ikke i Kategori:Lande i Asien. Det bør vel justeres. --Palnatoke (diskussion) 28. jul 2015, 03:27 (CEST)
Det er i orden på Kategori:Cypern - det er en overkategori- når man ser Kategori:Lande i Europa og Kategori:Lande i Asien ligger for de fleste kategorien på den kategori, som er opkaldt efter landet. Og det er den praksis man bruger stor set overalt. Dvs Kategori:Lande i Europa behøver ikke at være på artiklen, da den allerede er på Kategori:Cypern. --Steen Th (diskussion) 28. jul 2015, 11:10 (CEST)
Tilbage til siden »Cypern«.