Diskussion:Eris (dværgplanet)

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det kan virke forkert at kalde denne planetioide for "Planet X", dette udtryk har gennem længere tid været brugt om Kuiper bæltet da man forsøgte at fremstille en formel for planeternes afstand, omløbstid og masse (den sidste er jeg ikke helt sikker på). I denne formel opstår der et tomhul, kaldet planet X mellem Mars og Jupiter, dette blev senere bevist at være Kuiper bæltet, hvis samlede masseudgør planet X

Disse asteroider blev højst sansynligt aldrig til en planet pga. Jupiters enorme massetiltrækning

Hvad med Sedna? redigér

Er Sedna (2003 VB12) ikke længere med i kapløbet om at blive den tiende planet? Rune Magnussen 9. dec 2005 kl. 23:38 (CET)

Tilbage til siden »Eris (dværgplanet)«.