Diskussion:Folkehøjskole

Artiklen Folkehøjskole har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Huskeliste for Folkehøjskole: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

"Folkehøjskoler var oprindeligt skoler for voksne mænd og kvinder, hvor der blev givet en undervisning, som tog sigte på at gøre dem til gode statsborgere. Med tiden er fokus blevet mere på personlig udvikling, og ofte specialiserer de enkelte skoler sig særligt i dele af dette."

Dels forekommer det mig at "stats-" i sammenhængen er forkert; det skulle bare være "gode borgere", dels er jeg ikke sikker på om det er folkehøjskolernes fokus eller borger-begrebet, der har flyttet sig: *Er* den gode borger i dag ikke en person, der tager vare på sin personlige udvikling? --Palnatoke 28. okt 2005 kl. 11:13 (CEST)

Højskole burde lede til denne side. En Højskole er en højere læreanstalt (fx. hed Danmarks Teknisk Unversitet tidliger Danmarks Teknisk Højskole) og ikke det samme som en Folkehøjskole. --jpu 10. aug 2007, 19:20 (CEST)

Tilbage til siden »Folkehøjskole«.