Diskussion:Forfatningsret

Der eksisterer en artikel med navnet statsforfatningsret (http://da.wikipedia.org/wiki/Statsforfatningsret). Den bør vel sammenskrives med denne artikel. Fsva. artiklens navn hælder jeg til "statsforfatningsret". Dette anvendtes af Poul Andersen, Carl Georg Holck, Henning Matzen, Alf Ross, Ernst Andersen og Max Sørensen, og anvendes i dag af Peter Germer. I øvrigt er det også fagets navn på Aarhus Universitet (hvilket bør rettes ved sammenskrivningen af artiklerne). Den eneste jeg kan finde der alene anvendte/anvender "forfatningsret" er Henrik Zahle. (Skrev Harald ss (diskussion • bidrag) 5. jul 2009, 19:11. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har nu tydeliggjort dit forslag ved påsættelsen af skabelonen {{Sammenskrives}}. --Arne (Amjaabc) 6. jul 2009, 01:36 (CEST)

Er det formelt korrekt at anføre EMRK som om den er del af forfatningsretten? Formelt set er den jo blot endnu en konvention. Det at den er inkorporeret ved lov gør den ikke mere "forfatningsretlig". Dens eneste reelle relevans for forfatningen er vel at den som anført supplerer grundlovens frihedsrettigheder, men det er der vel også anre konventioner der gør. Uanset hvad bør begrundelsen for at nævne den hér uddybes.--80.62.237.254 27. mar 2011, 15:26 (CEST)

Tilbage til siden »Forfatningsret«.