Diskussion:Giraffatitan

Interwiki. redigér

Jeg er i tvivl om denne artikel skal interwikies til den engelske en:Giraffatitan. Wikipedia skal undgå førstehåndsforskning og først når navnet bliver en del af den accepterede menneskelige viden skal Giraffatitan erstatte Brachiosaurus brancai, mens Brachiosaurus reduceres til kun at beskrive Brachiosaurus altithorax. Taylors forslag er kun ét år gammelt, så jeg giver det tyske museum ret i at man skal vente på, hvor udbredt navnet bliver i det akademiske miljø.

Juniorforskeren Heinrich Mallison ved Museum für Naturkunde i Berlin anvender en.wiki som kampplads til at promovere "Giraffatitan", og er barnlig at diskutere med. De ansvarlige i Berlin angiver at de stadig anvender Brachiosaurus brancai, indtil det er bredt accepteret - ikke pga. økonomi. Heinrich Mallison er åbenbart i mindretal på sin arbejdsplads og misbruger Wikipedia til sin egen dagsorden. Dansk Wikipedia (og engelsk) bør følge museet i navngivningen.

Personligt mener jeg at giraffatitan er et godt navn; det er beskrivende, nemt at udtale og stave. Hvis fx en forsker udgraver en dinosaur, kan Wikipedia sagtens bruge navnet. Men hvis nogen omdøber en dinosaur, bør man vente til der er konsensus blandt forskerne. --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. sep 2010, 16:13 (CEST)

Vi kan jo bare flytte artiklen til det latinske navn - hvis Mallison så får held med sin kamp, er det jo ikke værre end at vi kan flytte tilbage.. --Palnatoke 28. sep 2010, 19:26 (CEST)
Et alternativ er at lade denne artikel indgå i Brachiosaurus-artiklen, der er ret tynd. Der skal så stå et [Dette afsnit stammer oprindelig fra artiklen Giraffatitan i www.denstoredanske.dk] eller lignende. --Med venlig hilsen Necessary Evil 29. sep 2010, 08:14 (CEST)

Jeg forstår ikke hvorfor vi ikk kan flytte den til Giraffatitan, som artiklen hedder på de alle de andre wikis. --Pacx 13. jul 2011, 01:11 (CEST)

Museum für Naturkunde i Berlin har udstillet Brachiosaurus brancai/Giraffatitan - og de kalder den stadigvæk for Brachiosaurus brancai. http://www.naturkundemuseum-berlin.de/ausstellungen/saurierwelt.html Derfor skal vi følge dem, da de er ansvarlige for holotypen. Museum für Naturkunde har en juniorforsker kaldet Heinrich Mallison, der åbenbart er i mindretal på sin arbejdsplads. Han bruger Wikipedia som kampplads, og har haft held til at omdøbe den engelske Wikipedias artikel til Giraffatitan. Personligt synes jeg at det er et godt navn, men Wikipedia er nødt til at vente på det officielle navn. Alle de andre wikier er brægende får, der ukritisk kopierer en.wiki. --Med venlig hilsen Necessary Evil 13. jul 2011, 01:30 (CEST)
Jeg vil dog stadig mene at artiklen burde flyttet tilb Giraffatitan, som stort set alle andre wikier har. --Pacx 13. jul 2011, 01:36 (CEST)
De andre Wikier har nok ikke gjort sig større tanker om, hvad det "officielle" navn er. --Med venlig hilsen Necessary Evil 13. jul 2011, 02:10 (CEST)
Tilbage til siden »Giraffatitan«.