Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne side burde hedde Gnupa, da Knud 1. var Gorm den gamles far Hardeknud. Også selv hvis Gnupa havde heddet Knud.

Navnet Gnupa er den gamle nordiske form af navnet Knud G=K, pa=d
Gorm den Gamle (Æthelstan) var konge i øst England og havde en søn Knud danest som døde under kampe i Irland
Han var da Gorm den barnløse, som adoptere en søn af den danske konge, og en hærtagen princesse.
Den søn hed Gudrød/Gudfred og blev døbt Knud opkaldt efter den afdøde søn.
Denne Knud blev kaldt Trælle-Knud fordi han var søn af en hærtagen princesse. Hardeknud fordi Hardene var befolkningen i East Anglia.
Efter Gorm den gamles død fik kirken fundet den mindre årige Kundne Knud frem og fik ham kronet til konge, han har også slået møner i East Anglia.
da han var arvning både på mødrene og fædrende side, både efter angelsaksiak og nordisk opfattelse. Man kan selvtænke sig hvor svært det har været at finde en :ny konge som kunne støttes af begge partier.
Det må være denne knud som fra Sakserne sejler igennem Limfjorden i Saxoskrønike.
Gorm den Engelske siges at være barn af Hardeknud.
Enste kilde som nævener Hardeknud som dansk konge er fejagtige afskrifter af Adam af Bremen, da han har formen Hardegon som kan være en fejl for :Hardeknud. Men denne Hardeknud har kun kunnet være konge i tiden imellem 934 og 936. Så sansynligvis er Hardegon = Gorm den Engelske eller Adam har tilføjet ældre Konger fra en stamtavle. Da det jo er gudsvilje at hedenske konger kun regre i kort tid.
Denne Hardeknud/Hardegon optræder også i Islandske slægts lister, men disse bygger på afskrifter af Adam af Bremen, og kan ikke bruges som kilder i et seriøst værk.Haabet 1. sep 2005 kl. 10:47 (CEST)

Denne artikel er det rene vrøvl, gætværk og alt andet end neutral. --dllu 17. apr 2007 kl. 18:58 (CEST)

Tilbage til siden »Gnupa«.