Diskussion:Helge Rosvænge

Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kommentar redigér

Tilsyneladende er det danskfødte sangere som har udmærket sig i Danmark som er blevet udnævnt til kammersangere. Rosvænge synes at haft sin karriere i Tyskland. If. den tyske artikel sang han ved Görings [!] bryllup i Berlin i 1935. Og i 1936 udnævnte Chr. X ham til kgl. kammersanger. Dette kan meget vel være historisk - men lettere pinligt. -- Sebastjan 21. maj 2006 kl. 10:15 (CEST)

Det er ikke kun danskfødte sangere, der er blevet udnævnt til kongelig kammersanger. Giuseppe Simoni var italiener, Stefan Islandi var islænding. Der er muligvis flere. Kriteriet for udnævnelsen har vel primært været, at det var de bedste operasangere ved Det Kongelige Teater. Se mine tilføjelser i artiklen kongelige kammersangere. Men "anekdoten" om Rosvænge er bestemt interessant, så jeg vil foreslå at du tilføjer den i artiklen. --Malou 21. maj 2006 kl. 11:23 (CEST)

Jeg vil anfale Ole Harbos bog om Roswaenge. Han er uden tvivl ved siden af Melchior og Schiøtz den mest berømte danske sanger (von Schmedes har man vel nok glemt..... og osse Vilhelm Herold.) Og om Roswaenge blev dansk kgl kammersanger i 1936, hvad er der pinligt derved? "Hele værden" tog til Olympiaderne i Berlin og Garmisch og mange af de udenlandske sportspersoner hilsede Adolf med "den tyske hilsen" --Spectacles 15. feb 2008, 02:04 (CET)

Christian Arhoff var under besættelsen i flere år medlem av DNSAP. Senere genvandt han alligevel sin plads som folkekær komiker, også på fjernsyn. Sådan set blev Rosvænge meget hårdere behandlet. Dertil havde han siddet i russisk fangenskab. Venlig hilsen --Kvent (diskussion) 15. aug 2014, 15:45 (CEST)
Tilbage til siden »Helge Rosvænge«.