Diskussion:Ib Schønberg

Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Han ... debuterede på Sønderborg Teater i 1919.

Overraskende. Var der et dansk teater i "Sonderburg" før Genforeningen i 1920? Eller spillede "Schönberg" på tysk?

Mit gæt: Det skal være Sønderbro Teater i København (på Amager).

Sebastjan


Kan godt ske at du har ret Sebastjan, men har ikke kunnet finde noget om denne specifikke oplysning.

Har kigget lidt på www.danskefilm.dk, og her nævnes Sønderborg Teater. Det skulle være opsætningen ”Herren ser dine veje”. Men har ikke kunnet finde andre kilder på nettet, og bogen om ham på biblo var udlånt.

Det første år turnerede Ib S. på forskellige provinsteatre, så det er måske ikke helt usandsynligt, at han har haft debut i Sønderborg Teater. (Skrev BrianHansen (diskussion • bidrag) 14. feb 2003, 15:44. Husk at signere dine indlæg.)


Jeg er stadigvæk lidt skeptisk mht. debuten i Sønderborg. "Sønderbro" er lectio difficilior :-)

Sebastjan 07 dec. 2004 kl. 09:30 (CET)

Tilbage til siden »Ib Schønberg«.