Diskussion:Kønskromosom

Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

"X-kromosomet er kvindens kønskromosom."

Det er vel ikke ganske korrekt - begge køn har X-kromosomet; hvis der endelig er ét kromosom, der er det ene køns kønskromosom, er det snarere Y-kromosomet, som er mandens.

Sludder redigér

Det øverste der står i denne artikel er noget sludder. For det første er der mange organismer der ikke er kønnede. For det andet er der mange organismer hvor kønnet ikke bestemmes kromosomalt. For det tredje er der andre kromosomsystemer end XY-systemet. Hos fugle er det fx hannen der har to ens kønskromosomer, ZZ, mens hunnen har ét af hver slags, WZ. Se: http://en.wikipedia.org/wiki/Sex-determination_system#Other_gene-based_systems

Nogen må straks ændre hele indledningen til artiklen. --Jeppe 9. aug 2005 kl. 01:44 (CEST)

Tilbage til siden »Kønskromosom«.