Diskussion:Lauritz Eckardt

Hej Mantson, - Det lader til at vore interesseområder overlapper: i de seneste dage har jeg fundet flere nye bidrag fra din hånd som giver mig anledning til eftertanke og evt. kommentar.

Eckardt og Scharff huskes i dag især fordi de i mange år var blandt H.C. Andersens nærmeste venner. Af digterens dagbøger fremgår at de traf sammen i Paris i juli 1857 - tilsyneladende var dette starten på HCAs venskab med de to. Eckardt og Scharff plejede at rejse i udlandet i teaterferien. I dagbøgernes personregister fylder disse to hver en hel spalte - vist ofte henvisninger til at HCA har brevvekslet med dem når han selv var på rejse. Dvs. at Eckardt skrev breve - intet tyder på at Scharff gav sig af med at skrive.

HCA-forskeren Helge Topsøe-Jensen kalder Eckardt–Scharff "uadskillelige venner" - hvad han så har villet sige (eller fortie) hermed.

Prøv at kigge på et par digte i Kalliope (faktisk har jeg sat links dertil i Myter om Hans Christian Andersen).

Fru Eckardt var en af de meget få skuespillerinder som kunne tage arven op efter Fru Heiberg. Med god grund er hun, og ikke hendes mand, med i Biogr. Lex.

Din artikels indhold er helt korrekt. Men jeg ville gerne vide hvad der er din kilde til venskabet med Scharff - måske har du en interessant kilde som er undgået min opmærksomhed.

Venlige hilsner, Sebastjan

Tilbage til siden »Lauritz Eckardt«.