Diskussion:Multimusik

Orkesterarbejdet var kendt i FDF for lang tid siden. Man fandt billeder af drenge med hver sit instruement, der når det blev sammensat med de andre instrumenter, kunne få sprøde toner frem og kunne bruges til blant andet march-øvelser og indøvelse af en større disciplin. Derfor var orkesteret en god ting og det har eksisteret i FDF helt frem til vores tid, og mange dygtige orkestermedlemmer har fået deres interesse og drengeopdragele i FDF.

På te tidspunkt kom også tamburkorps-musikken med. FDF har eksisteret i to krige, og det var musikken herfra, der bød på trommer og fløjeter og lyremusik. Dels var tiden, hvor det kom frem og lød dejligt - og dels vejede instrumenterne meget mindre end orksterets tunge messingblæseorkester. Men ideen var ny - og FDF overtog musikken og mage kendte folk, der senere fandt tamburkorps værd at bygge videre på, har alle haft FDF som deres store inspirator med noder til ny musik.

På samme måde er multimusikken kommet til FDF for at blive. Multimusik er sammensætningen af alle andre instrumenter til et orkester og i multimusik finder vi alle genrer af orkestre hvor der bliver sunget og spillet jazz, beat og rockmusik. Multimusikken er ikke så udbredt i FDF, men mange har fundet aktivitet i musikken. Fx. har man i vores kreds (FDF Søndermarken Fredericia) møder to gange i ugen hvor to-tre ledere øver med børnene - og det bliver sunget og spillet på instrumenter så det er en fryd.

På samme måde er det med FDF Danceteam, hvor børne møder i hold af ca. 10-15 stykker. De indøver en dans til musikken, der spiller til på et musikanlæg. I peincippet er det akkerat det samme, der sker. Førhen var det orkester med messingblæsere, så var det tamburkorpset der spillede op, og nu optræder børnene igen, men uden instrumenter men med hele kroppen, hvor det skønne består i at kunne få teamet til at springe og slå vejrmøller på præcis samme tid. Kun få steder er Danceteamet endnu kommet frem, men det indeholder præcis det samme tilbud til børnene som tidligere: gode aktiviteter, glæde og sammenhold og evangeliget om Jesus Kristus forkyndt ind i deres midte.

16.01.07/Per Fauerskov

Hvis du kan underbygge denne information med kilder og du har rettigheder til at udgive det under en fri licens kan du putte på selve artiklens side i stedet for på diskussionssiden. (De samme betingelser gælder dog også på denne diskussionsside) --Broadbeer 16. jan 2007 kl. 14:48 (CET)
Tilbage til siden »Multimusik«.