Diskussion:Nationalisme

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ligner meget http://fc.toender-gym.dk/~fm/1800tal/artikl/karlm.htm, men i mine øjne ikke nok til at være copyvio --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 19:20 (CEST)

Kendte internationale nationalister redigér

Er det ikke en besynderlig betegnelse? Hvordan skal en nationalist udmærke sig for at blive international, og kan han så være nationalist mere? Måske er det et anerkendt sociologisk eller politisk fagudtryk, som dækker over noget helt bestemt. -- Mvh PHansen 26. jun 2007, 17:05 (CEST)

Nyt forslag. --Martin Manscher 20. jul 2007, 12:14 (CEST)

Navneliste redigér

Der er ingen tvivl om, at artiklen bør være længere, men der bør naturligvis alligevel være nogen kritik af hvad den forlænges med. Jeg synes ikke navnelisten, i hvert fald i sin nuværende form, hører til i en encyklopædi. i sin nuværende form fremstår definitionen af nationalisme, som en identifikation med de nævnte personer. Personer, som i øvrigt, for fleres vedkommende, formentlig ikke selv ville kategorisere sig som nationalister. I øvrigt indeholder hverken den tyske eller engelske artikel nogen tilsvarende sektion, på trods af langt mere omfattende artikler.

Altså foreslår jeg sektionen bliver slettet. Den er et eksempel på en unuanceret kassetænkning, hvorefter begreber defineres ud fra personer, hvilket bidrager til opfattelsen af dansk Wikipedia som en overfladisk informationskilde. (Skrev Harald ss (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Enig. I sin nuværende form gør listen ikke meget gavn. Optimalt set burde disse personer indarbejdes i artiklen, men indtil det sker, så er jeg enig med dig i, at artiklen er bedre tjent uden listen. --|EPO| 21. feb 2008, 21:24 (CET)

Forskel? redigér

Hvad er forskellen på nationalisme og patriotisme? (hvis der er en) (usigneret Bruger:Gajolmad 4. maj 2008, 14:56)

Nationalisme er et neutralt, nogle gange negativt udtryk, mens patriotisme er positivt. --Allano (Skriv til mig her...) 11. apr 2010, 16:01 (CEST)
Svært at sige . I gamle dage, fra før verdenskrigene, blev der snakket en del om den nye nationalisme, både her og i Asien . Patriotisme var mere konservativt, og ikke noget man kunne diskutere . Når talen gik på Gud, konge og fædreland, og man ellers færdedes i de rigtige kredse, eller sagde det rigtige på det rigtige tidspunkt, så var det patriotisme . Nationalisme er en kende mere politisk og patriotisme en kende mere sanseligt . Sechinsic 26. jul 2010, 22:47 (CEST)
Patriotisme er ikke politisk, det er en kærlighed til landet som kultur, folk og tradition, en kærlighed til det sted hvor en type mennesker med en bestemt nationalitet hører under. Nationalisme er politisk hvor nationalstatens grænser og folkets ret til selvbestemmelse er i prioritet. --AndersMadsen007 (diskussion) 24. okt 2018, 10:14 (CEST)
Tilbage til siden »Nationalisme«.