Diskussion:Norsk Elghund, Grå

Nu er artiklen flyttet fra Grå norsk elghund til Norsk Elghund, Grå under begrundelsen "Det hedder racen". Kan du dokumentere det? --Maitch 10. jan 2006 kl. 19:06 (CET)

Og hvad siger man i flertal? --Palnatoke 10. jan 2006 kl. 19:39 (CET)
Besynderligt nok virker en googlesøgning på henholdsvis "norsk elghund, grå" og "grå norsk elghund" til at underbygge, at det virkelig hedder Norsk Elghund, Grå eller Norsk elghund, grå (i få tilfælde er der ikke komma, så det kan også være en mulighed). --Heelgrasper 10. jan 2006 kl. 19:58 (CET)

Racens navn og udtale i flertal. redigér

Det internationale racenavn er Norsk elghund, grå. Dette navn bruges blandt andet i alle anerkendte hundeleksikon'er. Det er også under dette navn, at racen kan findes på internettet.


Udtalen i flertal deler racen med mange andre. Navnet er, det meget forkortede "Elghunde".

Det er jo noget vrøvl. Lad os tage et eksempel: "Hansen har tre gravhunde og to schæfere". Lad os nu erstatte hver gravhund med en "norsk elghund, grå" og lad os erstatte hver schæfer med en "norsk elghund, sort". Hvad siger man så?
Jeg har i øvrigt en mistanke om at det bagvendte navn skyldes at man skal alfabetisere dyret under n. --Palnatoke 14. jan 2006 kl. 14:44 (CET)
Jeg tvivler efterhånden på, hvor meget sproglig autoritet vi skal give diverse danske kennelklubber. I øvrigt tyder denne redigering på, at du, BBC, måske ikke lige selv har styr på navngivningen på den grå norske elghund. Så vidt jeg kan se, så vil man sige "Norsk elghund" om sin hund, hvis man blev spurgt på gaden. At der så er to typer er en yderligere specifikation. Jeg vil mene at det i så fald vil være mere Wikipedia-agtigt, at have artiklen under Norsk elghund (grå). Alternativet er at gøre som enwiki og dewiki, og have én artikel under Norsk elghund, der omhandler begge racer. Jeg går ud fra, at der ikke er den store forskel, bortset fra farven. --Maitch 15. jan 2006 kl. 18:28 (CET)

Der er faktisk en meget stor forskel på den sorte og den grå. Den sorte er langt mindre, har kortere pels, og har et helt andet temperament.

P.S. Jeg har selv to af de grå, og jeg har tjekket alle oplysningerne efter.

Ok, du har tjekket alle oplysningerne efter. Fint. Er det noget du evt. kunne dele med os andre? Indtil videre har vi kun fået dit ord på at dette er korrekt. Jeg savner dokumentation. --Maitch 19. jan 2006 kl. 18:28 (CET)
Kære Maitch og BBC. Det er faktisk ikke svært at finde dokumentation for hvad hunderacen hedder du kan evt. se her: http://www.dansk-kennel-klub.dk/files/pdf/Elggraa.pdf og det er vel ikke super vigtig om det "helt rigtige" navn for racen er grå norsk elghund eller norsk elghund, grå?. Brug i stedet kræfterne på at udvide artiklen. Det kunne være rigtigt godt hvis BBC tog nogle billede af sine eksemplare af racen og lagde dem på wikimedia commons. Lennart Larsen 20. jan 2006 kl. 08:52 (CET)
Racen heter Norsk elghund grå, uten komma. Årsaken er at det også finnes en Norsk elghund sort, men denne skiller seg fra førstnevnte på vesentlige punkter, slik at racestandarden er forskjellig. I Norge sier vi gjerne kun grå elghund og sort elghund, men utenfor mitt hjemland kan jo dette skape forvirring. At den er en af verdens mest gøende racer er tøys, men den tilhører jo de skjællende hunderacene, så at den gør er naturlig. Tbjornstad 6. apr 2006 kl. 16:20 (CEST)

Kære Lennart Larsen:

Kunne du ikke være så venlig, at fortælle mig hvordan man lægger billeder ind på Wiki-Commons?

BBC, 21 jan. 2006

Gå ind på siden http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page og opret dig som bruger og vælg punktet "Upload file" nederste til venstre på siden. Lennart Larsen 21. jan 2006 kl. 17:14 (CET)
Kik også her: Hjælp:Upload. Mvh Malene Thyssen 21. jan 2006 kl. 17:42 (CET)
Tilbage til siden »Norsk Elghund, Grå«.