Diskussion:Oraklet i Delfi

Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Delphi/Delfi redigér

Hedder det Delphi eller Delfi. Jeg mener det er Delphi, men er ikke sikker. --Maitch 14. jun 2005 kl. 15:07 (CEST)

Ifølge www.ordbogen.com hedder det Delphi
Delphi er (også?) et programmeringssprog. Se endvidere Delfi. -- Sebastjan 14 juni 2005 kl. 15:20 (CEST)
Både i den store danske og i tilfældige opslag i nye og gamle oversættelser af klassikere bruges der på dansk Delfi
Venlig hilsen JN --Jakosa 14. jun 2005 kl. 15:24 (CEST)
Ok, så flytter vi artiklen til Oraklet i Delfi. --Maitch 14. jun 2005 kl. 15:27 (CEST)
En simpel googletest giver også samme resultat:
  • "Oraklet i Delphi": 127 sider
  • "Oraklet i Delfi": 423 sider
Mvh. Maitch 14. jun 2005 kl. 15:33 (CEST)

ok :)

--Jon Ploug 14. jun 2005 kl. 16:14 (CEST)


Gasser, kælder og revner redigér

Så vidt jeg kan læse ud af artiklen om gas der stiger op fra undergrunden, stiger de op gennem to revner i "gulvet". Jeg kan ikke lige finde noget om at geologerne har bekrevet en kælder eller en grotte under templet, men at traditionen derimod, har fortalt at det var det Pythia sad i et kammer. Men det udelukker da ikke at det var gassen der "løsnede tungen" på Pythia? Kammer eller ej, så er der fundet to dybe revner i tempel gulvet hvor gassen kunne have sevet op igennem. Prøv at læse denne redegørelse: [1]. Her er flere kilder benævnt. Jeg synes ikke man kan forkaste det hele så kategorisk som det bliver gjort nu.--Sophilia 15. jun 2005 kl. 08:19 (CEST)

Billede advarsel redigér

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Fjern venligst billederne fra artiklen eller deltag i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Conudrum satte slettemarkør CopyvioImage:Delphi_temple-650px.jpg(diff);

-- CommonsTicker 9. sep 2006 kl. 04:13 (CEST)

Tilbage til siden »Oraklet i Delfi«.