Diskussion:Oxfordbevægelsen

Jeg skyder lige to bemærkninger ind:

  1. Der fandtes en tidligere bevægelse, der også ofte bliver kaldt Oxfordbevægelsen. Den var samtidig med bl.a. Grundtvig og der er således skrevet en bog om dennes forhold til bevægelsen: http://www.kirkebogladen.dk/bog.php?kategori_id=55&sub_kategori_id=113&subsub_kategori_id=26&bog_id=878 . Den engelske artikel en:Oxford Movement omhandler bevægelsen, og det bør nok overvejes, om vi ikke burde have noget flertydigt.
  1. Hvis nogen skulle have interesse i at udvide artiklen med lidt om danske forhold har jeg for år tilbage skrevet en universitetsopgave om Indre Missions forhold til Oxfordbevægelsen. Den indeholder også lidt mere generelt om Oxfordbevægelsen historie i Danmark, som måske kunne indarbejdes her. Jeg "gider" ikke umiddelbart selv gøre noget ved det, men interesserede kan finde opgaven her: http://johlen.users2.50megs.com/emb.html . For en god ordens skyld: Teksten må bruges fuldstændig frit, inklusiv at tage hele teksten og flytte den herover. Det ville dog nok ikke være så godt af hensyn til Wikipedia :) --Heelgrasper 7. maj 2007 kl. 03:18 (CEST)

Flytteforslag redigér

Jeg vil foreslå at flytte denne artikel til Oxfordgruppebevægelsen (jf. det engelske navn Oxford Group (Movement)), dels fordi det er mere korrekt, dels for at kunne skelne det fra det 19. århundredes Oxfordbevægelse, som Heelgrasper henviser til. Nogen der har noget at indvende? (Skrev Nikolaj (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Ja - jeg vil nok mene at denne gruppe er bedre kendt som Oxfordbevægelsen end som Oxfordgruppebevægelsen, og at en skelnen må ske ved at 1800-talsgruppen får en parentes på. I øvrigt bør Moralsk Oprustning vel skrives sammen med denne artikel. --Palnatoke 19. jan 2009, 15:07 (CET)
En.wiki har to forskellige artikler om Oxford Group og Moral Re-Armament, så det kan vi vel også godt have. En hurtig google-søgning på oxfordbevægelsen ser ganske vist ud til at give det 20. århundredes bevægelse et forspring (ca. 2/3 af hitsene). Men da det altså ikke er entydigt hvordan dette navn bliver brugt på dansk, mener jeg, at Oxfordbevægelsen bør være et flertydigt opslag. Jeg holder derfor fast i mit forslag om en flytning til Oxfordgruppebevægelsen, idet jeg mener, det er bedre end et opslag med parantes på, og idet Oxfordgruppen (som jf. google også benyttes som betegnelse) er flertydigt. Hvad angår bevægelsen i det 19. århundrede, så mener jeg, den (hvis den bliver oprettet) bør ligge under Traktarianske bevægelse eller Traktarianisme (for at have et entydigt navn).--Nikolaj 19. jan 2009, 20:47 (CET)
Jeg skal ærligt og redeligt erklære mig neutral, for jeg kender slet intet til emnet. Jeg oversatte bare en efterspurgt artikel. --Lhademmor 19. jan 2009, 20:49 (CET)
Passussen "Før 2. verdenskrig skiftede Oxfordbevægelsen navn til Moralsk Oprustning..." læser jeg som at det er samme bevægelse, og det derfor er oplagt med én artikel. --Palnatoke 19. jan 2009, 20:58 (CET)
For min skyld ingen alarm. Men er det så ikke bedst at skrive denne artikels indhold ind i Moralsk Oprustning? Så er flertydighedsproblemet jo også løst.--Nikolaj 21. jan 2009, 21:09 (CET)
Det kunne man sagtens. --Palnatoke 21. jan 2009, 21:23 (CET)
Fint. Jeg har skiftet skiftet flyt-skabelonen med en sammenskrivestil.--Nikolaj 21. jan 2009, 21:30 (CET)
Har forsøgt en sammenskrivning af de to artikler; om dette bedømmes adækvat opfordres hermed til at skabelonerne fjernes, og artiklen indstilles til sletning. --Medic (Lindblad) 17. okt 2009, 21:16 (CEST)

11.5.2009 Oplysningen i artiklen om, at gruppen ikke havde kontakter til Oxford Universitet, er forkert. KFUM sektretær Frank Buchman oprettede Church of the good shepard i Philidelfia, som også drev herberg og som spredtes til andre byer.Efter strid med kirkens bestyrelse forlod han sin kirke og rejste til et stort konvent i Keswick, England. Oplevelser på dette konvent fik ham til at oprette en evangelistisk gruppe på OXFORD UNIVERSITET ( for sportsmænd og studenterledere) Kilde: Anonyme Alkoholikeres arkiv i Akron, USA mvh claus bork (Skrev Claus bork (diskussion • bidrag) 12. maj 2009, 23:18. Husk at signere dine indlæg.)

Tilbage til siden »Oxfordbevægelsen«.