Diskussion:Peter Larsens Kaffe

Viborg Domkirke set fra Nørresø. Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Viborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Viborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sortering af firmanavn redigér

Er det en speciel Wiki-ting at firmaer skulle sorteres efter "efternavn" hvis et personnavn er i navnet? ... jeg lader ikke til at kunne genkende det fra telefonbøger eller andet, og finder det lettere mystisk at Møller, A.P - Berg, Anton skulle være udbredt, og kan ikke finde referencer der bekræfter det... og rent logisk så er et firmanavn - uanset hvor meget det måtte basere sig på et personnavn - ikke en samling af navne, som personnavne er det, firmanavne er eet samlet navn. SorenOlin [ talk to me ] 12. nov 2011, 03:46 (CET)

Her er et eksempel: Kraks Danmarks ældste Forretninger. --KLN 12. nov 2011, 08:42 (CET)
Beklager at jeg er besværlig, jeg har stor respekt for din betydelige indsats, og har bestemt ikke lyst til at stille mig på tværs og spilde din tid med interne detaljer. Tak for at tage tid til at poste listen fra Krak, som jeg dog må erkende kun bidrager yderligere til min undren.
Det lader til at også dén konsekvent benytter virksomhednavne som samlede enheder, som f.eks:
  • Cort Adcler's Gaard's Vinhandel.
  • H. L. Adler
  • Albert Andersen's Bogtrykkeri
  • Wichmann's Kafferisteri A / S
mv…
Kun ganske undtagelsesvis, hvor der reelt er tale om at personnavnet ikke er en integreret del af virksomhedsnavnet, har jeg fundet enkelte som
  • Aalborg Kaffe- og Tehandel, Fr. Brorsen.
Jeg har desværre ikke selv adgang til Dansk Standards alfabetiseringsregler for person og virksomhedsnavne, Dansk Standard DS-377, så min replik er alene baseret på observation. SorenOlin [ talk to me ] 12. nov 2011, 17:49 (CET)
Du har helt ret i, at selvfølgelig optræder navnet aldrig i formen "efternavn, fornavn", heller ikke hos Krak - det er kun et skjult parameter ifm. sortering. Så længe sorteringen blot er konsekvent, har jeg ikke de store følelser knyttet til den ene eller den anden form. --KLN 12. nov 2011, 23:29 (CET)
Tilbage til siden »Peter Larsens Kaffe«.