Diskussion:Poul Kjær Sørensen

Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Henrettelsessted

redigér

Poul Kjær Sørensen blev ifølge Frihedsmuseets modstandsdatabase henrettet i Ryhaven - og ikke "på en åben gård, et militært terræn, sandsynligvis gården Birkelund på Fælledvej i Dragør" som ellers angivet i denne artikel. Reference: Opslag om Poul Kjær Sørensen i Frihedsmuseets modstandsdatabase (Skrev Tut Scribella (diskussion • bidrag) 23. mar 2016, 13:17. Husk at signere dine indlæg.)

  Spørgsmål til Tut Scribella: Du har set det dokument, der omtales i databaseopslaget? --Madglad (diskussion) 23. mar 2016, 13:27 (CET)
til Madglad: Ja, og jeg er meget lydhør, hvis jeg har misforstået noget - undrede mig blot over det --Tut Scribella
Tja, jeg ved ikke noget, jeg kan kun se i databasen at der henvises til et dokument, der ligger i et arkiv. Så hvis du har set det dokument må dets oplysninger vel stå til troende. Hvor mon de forkerte oplysninger så stammer fra? --Madglad (diskussion) 23. mar 2016, 14:49 (CET)
I Wiki-artiklen, Den danske modstandsbevægelse, er det også angivet, at Sørensen blev henrettet i Ryvangen. Der udtrykkes imidlertid i en anden Wiki-artikel, Modstandsfolk som blev henrettet under 2. verdenskrig i Danmark, tvivl om, hvorvidt henrettelsen fandt sted i Ryvangen eller på gården Birkelund på Fælledvej i Dragør, idet der står "i Ryvangen eller gården Birkelund på Fælledvej i Dragør." Jeg går ud fra, at man må antage, at Nationalmuseet må være en tilpas troværdig kilde i denne henseende, men jeg undlader for en god ordens skyld at rette i artiklen desangående.
--DK-Scribella 23. mar 2016, 17:54 (CET)
Jeg troede at det var dokumentet http://dokreg.natmus.dk/Dokument.aspx?id=12201 du snakkede om. (Dokument, der henvises til i dit link). Det var det jeg mente da jeg skrev "Du har set det dokument".
I dit link til dokumentet/databasen står "Henrettet i Ryvangen". I http://modstand.natmus.dk/PersonBiografi.aspx?15208 omtales henrettelsesstedet som København. Men Tut Scribella, prøv at læse dette link som diskuterer stedet og bl.a. nævner "Sandsynligvis på gården Birkelund på Fælledvej 251 i Dragør.". --Madglad (diskussion) 23. mar 2016, 19:48 (CET)
Mange tak for hjælpen Madglad, godt at få belyst sagen --DK-Scribella 23. mar 2016, 20:18 (CET)
Tilbage til siden »Poul Kjær Sørensen«.