Diskussion:Radiofonere

Dette ord har næppe nogensinde være brugt.

Sebastjan


RO kender ikke ordet, og søgning i Google giver negativt resultat. Ejheller har nogen gjort indvendinger mod ovenstående som jeg skrev for 4 måneder siden.

Hvortil tjener en artikel som denne?

Sebastjan


Hej Sebastjan

Jeg har ikke noget mod at den bliver slettet.

Men jeg har følgende, der måske indikere om radiofonere måske eksisterer.

Gyldendals røde ordbøger dansk/engelsk fra 1992 har følgende ord:

radiofoni
radiofonisk
men ikke radiofonere (Det vil sikkert kun være radioamatører med TV sendeudstyr og folk som evt. i fremtiden har en videotelefon, der kan radiofonere (verbum).
og
telefoni
telefonisk
telefonere

Glenn 26. jun 2003 kl.09:56 (CEST)


For mig at se er det væsentligt at klargøre forskellen mellem radiofoni og radiotelefoni. Radiofoni indebærer "udsendelse" af et (lyd-)program som kan modtages af en større kreds af modtagere (lyttere). Radiotelefoni er samtale mellem to parter, omtrent som ved telefonering, kun at forbindelsen er "trådløs".

Nærværende (overflødige) artikel forplumrer snarere end oplyser disse forhold.

Sebastjan


Ordet er set i diverse fremmedordbøger samt krydsordsleksika. mvh BrianHansen 11. aug 2003 kl.18:22 (CEST)


Jeg mener at have læst ordet i et meget gamlet blad. Når det ikke findes på internettet så er det nok fordi internettet ikke kender gamle modeord.

Haabet 11. aug 2003 kl.22:34 (CEST)


Jeg har fundet ordet i Gyldendals Fremmedordbog 6. udgave 1972. Defineret som: Udsende pr. radio, rundkaste. Villum Sejersen 29. okt 2003 kl.23:29 (CET)


Vil nogen af jer venligst konstruere et eksempel på brugen af "radiofonere"? Hvis Poul Reumert oplæste "Den grimme Ælling" i radioen, ville man da sige at han "radiofonerede" dette eventyr? Kan jeg sige, at jeg aldrig har "radiofoneret", dersom jeg aldrig har medvirket i en radioudsendelse?

Sebastjan


Jeg mener at ordet er et oversættels lån, som forekommer i ugeblade fra omkring 1910.

Haabet 30. okt 2003 kl.10:26 (CET)~


Jeg har heller ikke hørt ordet anvendt, og er det ikke lidt underordnet om ordet har været sporadisk brugt før i tiden? Jeg vil gerne argumentere for at en eventuel særlig betydning af radiofonere kan nævnes i artiklen om radiofoni, og vi laver en redirect i denne artikel. --Jørgen 8. feb 2005 kl. 11:49 (CET)

Tilbage til siden »Radiofonere«.