Diskussion:Republikken West Florida

Jeg er ikke enig i rettelsen fra 217.73.177.146. Republikken West Florida var en selvstændig nation i følge stort set alle kilder. Området West Florida, var derimod et område. Artiklen på EN WIKI handler om regionen West Florida, mens min artikel har Republikken som udgangspunkt. JKrons 20. nov 2005 kl. 11:57 (CET)

Hvad betyder nation på dansk? For mig "folkeslag". Amerikanerne fatter ikke hvad nation er. -- Sebastjan 20. nov. 2005 kl. 12:05 (CET)
For nylig gjorde jeg bestemt indsigelse mod udtrykket en bjergrig nation. -- Sebastjan 20. nov. 2005 kl. 12:15 (CET)
Det er rigtigt at nation blandt andet kan betyde "folkeslag", men på dansk kan nation ligeledes have betydningen politisk stat, hvilket er den betydning, jeg anvender her. Wiki deler selv nationer op i 5 hovedtyper: Etnisk nation, kulturel nation, politisk bestemt (stats)nation, territorialt afgrænset nation og religiøs nation. West Florida opfylder kravene til mindst to af disse, nemlig politisk bestemt og territorialt afgrænset. Jeg bruger altså begrebet om et land med med egen regering, flag og lovgivning, og som ikke er underlagt nogen anden myndighed. Når jeg har brugt ordet "nation" i stedet for ordet stat, i denne sammenhæng er det for at undgå forveksling med USA's stater. West Florida var netop ikke en stat i USA, men en selvstændig republik.
Ordet område derimod er meget upræcist, og fortæller ikke noget om områdets status. JKrons 20. nov 2005 kl. 12:55 (CET)
Tilbage til siden »Republikken West Florida«.