Diskussion:Signe Svendsen

Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artikel til at bygge videre ud fra redigér

http://jyllands-posten.dk/indland/kbh/article503016.ece, bl.a. info om musikkonservatorie-uddannet som musiklærer samt fødested Katana (diskussion) 6. aug 2012, 00:49 (CEST)

Forslag til biografi redigér

Signe Svendsen er opvokset på Fyn i kollektiver, der både var politiske og kunstneriske. Hun tog studentereksamen ved Nyborg Gymnasium, har gået på den Rytmiske Højskole i Vig og taget en bachelor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor hun blev færdig i 2003. I 2000 medvirker hun som korsanger i bandet Rollo og King, hvilket i 2001 medfører en deltagelse i Eurovision Song Contest.

I 2008 starter hun et samarbejde med Niels Hausgaard og medvirker på hans turnéer i 2008, 2009, 2012, 2013, 2014 og i 2015.

I 2010 udgiver hun sit debut album "Ny Passager". Albummet er produceret af Lars Skjærbæk. Teksten til titelsangen "Ny Passager" bliver brugt i Folkeskolernes skriftlige afgangseksamen i 2011 og trykkes samme år i Politiken under "Poetisk". Sangen bliver et mindre radiohit på DR's P4. I 2012 udgives "Sange På Tour", som er et livealbum. Samme år sender hun singlen "Din Sang" på gaden, som forløber for næste album.

I 2013 udgiver Signe Svendsen albummet "Kun De Faldne Rejser Sig Igen", hvorfra singlerne "Hjemløse Hjerter" og "Ingen Som Os" stammer. "Hjemløse Hjerter" bliver i 2014 optaget i den nye udgave af Arbejdersangbogen. Albummet er produceret af Lars Skjærbæk.

I perioden 2008-nu turnerer hun hvert år i Danmark. Faste musikere er bl.a.: Troels Skjærbæk, Lars Skjærbæk, Søren Poulsen, Thomas Alstrup.

I maj 2015 udgiver hun singlen "Strejfer", der opnår hitstatus på P4. Til sangen hører en musikvideo. Singlen er en forløber til det 3. studiealbum, der ventes i foråret 2016.

Signe Svendsen har medvirket i diverse TV-programmer: Signe og BS på afveje, Spørg Charlie etc.

Tilbage til siden »Signe Svendsen«.