Diskussion:Sorbonne (Paris Universitet)

Det historiske Paris Universitet (fransk: Université de Paris)

Formen Paris Universitet virker lidt underlig på mig i forhold til normalt, dansk navnedannelse (Aarhus Universitet, Københavns Universitet osv.), hvor vi normalt ikke bruger bestemt ental. Mit kendskab til fransk strækker dog ikke til at afgøre, om det vil være forkert i stedet at kalde det Paris Universitet eller Paris' Universitet.--Heelgrasper 21. jun 2005 kl. 23:10 (CEST)


Du har ret, og jeg var også i stærk tvivl. Det franske Université de Paris svarer nøjagtigt til det engelske University of Paris. Så retteligt må det vel være Paris' Universitet, en mulighed jeg også overvejede...--Martin Pihl 21. jun 2005 kl. 23:25 (CEST)

Det vil næsten også blive en vurderingssag, for vi bruger oftest Sorbonne på dansk, så en egentlig form for det mere korrekte navn på dansk eksisterer næppe. Og anvendelsen af ejefald svinger noget. Af danske universiteter er det vist kun Københavns Universitet, der har det.
Forøvrigt er der noget med, at prins Henrik har studeret ved Sorbonne - dog vist uden at tage eksamen. Måske skulle det nævnes et eller andet sted ud, når vi nu er den dansksprogede Wikipedia? Det vil jeg lade andre vurdere.--Heelgrasper 21. jun 2005 kl. 23:38 (CEST)
Tilbage til siden »Sorbonne (Paris Universitet)«.