Diskussion:Stjernegenerationer

Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Normalt er en wiki-artikel navngivet i ental, men når det drejer sig om Stjernegenerationer og Stjernepopulationer, er entalsformen sjældent benyttet i faglitteraturen, medmindre man taler om en bestemt generation ("2. generations stjerner er/har/findes/...") og tilsvarende om en bestemt population.

Af denne årsag har jeg valgt at navngive artiklen i flertalsformen.

Den bør heller ikke opdeles i to selvstændige artikler, idet der er et betydeligt - omend oprindeligt ret tilfældigt - sammenfald mellem stjernegenerationer og stjernepopulationer.

Jeg har oprettet siden som "Stjernegenerationer" med REDIR fra Stjernepopulationer og for en god ordens skyld også fra "Stjernegeneration" og "Stjernepopulation" - uanset hvilket navn man vælger som REDIR, kan man argumentere sagligt for at det burde have være modsat; der findes ikke en absolut rigtig løsning.

Hvis en purist skulle mene, at artiklen skal opdeles i to selvstændige artikler, skal dette debatteres og begrundes fagligt meget stærkt her på diskussionssiden - kan man ikke give en solid begrundelse for en opdeling, samler jeg artiklerne igen og videresender diskussionen herom til "de højeste autoriteter" :-D John.St 17. sep 2011, 12:35 (CEST)

interwiki

redigér

Der var nu ikke megen grund til at ændre interwiki fra Metallicity til Stellar_populations, idet: Metallicity (Redirected from Stellar populations), men skidt, det er mere korrekt :-D John.St 19. sep 2011, 22:48 (CEST)

Det kunne jo tænkes at redirecten på et tidspunkt blev ændret uden at vi opdagede det.. :) --Palnatoke 19. sep 2011, 23:52 (CEST)
Sandt nok - man ved aldrig med de dersens udensogns skribenter :) John.St 23. sep 2011, 07:36 (CEST)
Tilbage til siden »Stjernegenerationer«.