Diskussion:Sultan

Seneste indlæg: for 2 år siden af Adam bozso
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg kan ikke tilbageholde den bemærkning at sultan er det arabiske ord for "konge" (ligesom roi er det franske). Man kunne med nogen ret sige at sultan bruges på dansk om en arabisk hersker.

Arabisk-talende romerske katolikker kender en andagt til "Krist Konge": søg på Google efter Kristu Sultan.

Imødegåelse af ovenstående vil være velkommen. -- Sebastjan 10. juli 2005 kl. 08:45 (CEST)

Hej Sebastjan. Den definition jeg fandt, var på den engelske wiki. Om man generelt kan oversætte en konge med sultan ved jeg ikke. PS: Jeg har ikke pt. forsøgt at finde mere information om sultan. mvh --Glenn 10. jul 2005 kl. 09:24 (CEST)
Til Sebatjan: Det afgørende er ikke hvad ordet sultan betyder på arabisk, men hvad det betyder som et dansk ord.
Til Glenn: Det afgørende er ikke hvad ordet sultan betyder på engelsk, men hvad det betyder som et dansk ord. Det står der ikke noget om i den engelske Wikipedia.
Til alle: Hvis definitionen i artiklen ikke er i overensstemmelse med dansk sprogbrug, så ret den venligst. Selvom den arabiske betydning ikke dikterer den danske brug, er alligevel relevant at nævne.
Byrial 10. jul 2005 kl. 10:03 (CEST)

Alle, der tænker at sultan er det arabiske ord for "konge" er fejl, har ret, fordi det arabiske ord for konge er "malik". Ordet sultan betyder måske magt eller noget lignende, jeg er ikke sikker. Adam bozso (diskussion) 10. maj 2021, 01:03 (CEST)Svar

Tilbage til siden »Sultan«.