Diskussion:Sydbanen

Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Til Danneborg Spy - nej de stationer er ikke nedlagte de fungerer som togeskpedtionssteder, men ikke som publikumsstationer (se fe.sk. Banedanmarks strækningsoversigt. Så (Nedlagt) er nok ikke den rigtige afmærkning --John 11. mar 2007 kl. 17:43 (CET)

Så må vi har rettet atiklen Jernbanestation, for ifølge den er en jernbanestation et sted, vor man stiger af og på tog.--Lcl 11. mar 2007 kl. 21:03 (CET)
Hvad er et "togeskpedtionssted" så? Et trinbræt (dvs. lille station)? --|EPO| 11. mar 2007 kl. 21:38 (CET)
Nej det er en teknisk station der kun har betydning for driften. Det er typisk krydsningssteder på enkeltsporede baner. Togene kan krydse men det er ikke muligt at stige af og på togene der. Betegnelserne station, trinbræt, banegård og togekspeditionssted er i øvrigt lidt vide begreber, alt efter om det er i sikringsmæssigt, i oplysningsmæssig eller almindelig folkelig sammenhæng. De tre sammenhænge burde nok uddybes i artiklen Jernbanestation.
Hvad nærværende artikel angår, har jeg nu rettet bemærkningene. For selv om togene kan krydse i f.eks. Orehoved, er det jo årevis siden, folk kunne stå af og på der. --Dannebrog Spy 11. mar 2007 kl. 21:46 (CET)
Tilbage til siden »Sydbanen«.