Diskussion:Thomas Mann

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Billedadvarsel redigér

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Thomas_Mann_1937.jpg:

88.134.125.211 satte slettemarkør DeletionrequestTemplate:PD-Van_Vechten(diff); Images:

-- CommonsTicker 17. sep 2006 kl. 20:17 (CEST)

Billedadvarsel redigér

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Cnyborg satte slettemarkør DeletionrequestTemplate:PD-Van_Vechten: Reverting, deletion discussion is still open. Please do not remove deletion tag until discussion is closed.(diff); Images:

-- CommonsTicker 23. sep 2006 kl. 04:15 (CEST)

Pontoppidan redigér

Hej, undskyld mit dansk, jeg er kun begyndt med at lære.

Artiklen og inofboxen virker, som Mann har læst kun bøger af Pontoppidan. Jeg er ikke en ekspert, men det lyder ikke rigtig. Spørgsmålet er også, læste han de på dansk eller en oversættelse? Og jeg synes, at man kan finde virkelig noget mere relevant til inledningen af artiklen, at han har sendt til Pontoppidan engangs en telegram, eller? Mvh Catfisheye (diskussion) 5. feb 2013, 15:11 (CET)

Hvis jeg forstår dig korrekt, så spørger du om han læste Pontoppidans bøger på dansk eller dem som var oversat til tysk? altså han læste oversættelserne! og han kunne godt lide den realisme som han beskrev i sine værker. Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 5. feb 2013, 17:10 (CET)

Hej, det var et af mine spørgsmålene, så tak for svar. MEN: Da Mann døde in Kilchberg har der været mere end 3.300 bøger [1] i sit bibliotek. Det betyder ikke, at han ikke højagtede Pontoppidans værk, men var hans påvirkning virkelig så høj, som det virker i artiklen? Pontoppidan er den eneste, som er navnet og det i inledningen.
Og det virker også mærkeligt, fordi på tysk Hans im Glück bliv udgivet in 1919, Das Totenreich i 1920 og Das gelobte Land i 1922, da har haft Mann allerede sit skik.
Jeg kan godt forestille mig, at man flytte det med Pontoppidan i en ny afsnit navnet påvirkning (eller noget som det) og forklarer en lidt mere, hvordan Pontoppidans bøger har påvirket. Hvad synes du? mvh Catfisheye (diskussion) 5. feb 2013, 18:39 (CET)
Altså jeg tror at det er fordi det er den danske artikel at man fokusere så meget på Pontoppidan, men jeg tror da helt sikkert at man kunne finde rigtig mange relevante som Mann har været påvirket af. Personligt vil jeg mene det ville være bedst med et afsnit som ikke kun :handler om Pontoppidan som inspirationskilde med om så mange som muligt. Jeg vil gerne indrømme at jeg står bag infoboksen og skrev kun ham på fordi jeg vidste at han havde inspireret Mann, men hvis du kan finde flere må du meget gerne finde flere. måske kan du finde flere navne i i den tyske artikel? Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 5. feb 2013, 23:00 (CET)
Mærkelig nok står i den tyske artikel intet om hans inspirationskilder, så har jeg spurgt derover, fordi jeg vil ikke bare skrive: Goethe har været hans idol, se hans roman Doktor Faustus. Catfisheye (diskussion) 8. feb 2013, 14:29 (CET)
Ja Goethe har jo været en inspiration for mange tyske forfattere , så det undre mig ikke. Så han kan sagtens tilføjes til boksen. Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 24. feb 2013, 20:47 (CET)
Tilbage til siden »Thomas Mann«.