Diskussion:Trumandoktrinen

Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Truman-doktrinen betragtes som starten på den kolde krig, og den gik ud på at USA ville hjælpe Grækenland og Tyrkiet økonomisk og militært og blev udmøntet i at den amerikanske regering støttede Grækenland og Tyrkiet både økonomisk og militært (Kongressen bevilgede i alt 400 mio. dollars. 300 mio. til Grækenland og 100 mio. Tyrkiet) for at undgå kommunistisk indflydelse og derved komme under sovjetisk kontrol.

Der er vel ikke nogen grund til, at den økonomiske og militære støtte nævnes to gange lige efter hinanden som henholdsvis det doktrinen gik ud på og den måde, doktrinen blev udmøntet på? --Heelgrasper 21. jun 2007, 13:27 (CEST)

Enig. Det lyder klodset. Man kan sagtens sige: Truman-doktrinen betragtes som starten på den kolde krig, og den gik ud på at USA ville hjælpe Grækenland og Tyrkiet og blev udmøntet i at den amerikanske regering støttede begge lande både økonomisk og militært --Vistor 21. jun 2007, 14:34 (CEST)

Som oprindelig forfatter er jeg enig med Jer, alting står to gange i artiklen efter bidraget med overskriften "baggrund" kom til. Jeg fjerner derfor dette. MVH --Foto 19. jun 2009, 22:36 (CEST)

Diskussionen gik udelukkende på den pågældende sætning. Jeg er desuden ikke enig i, at hele afsnittet om baggrunden bør slettes, f.eks. står der nu intet i artiklen om Geogre Kennan og containment-politikken. Derudover er afsnittet om den græske borgerkrig en uddybning af det første, så det kan også nemt retfærdiggøres. --Vistor 20. jun 2009, 12:02 (CEST)
Tilbage til siden »Trumandoktrinen«.