Diskussion:Uffe Holm

Bøde for blasfemisk joke redigér

sammenskrivning med artiklen om Uffe Holm er fint for min skyld, men et faktatjek er på sin plads inden. Er det ikke ret usandsynligt at Uffe Holm rent faktisk blev dømt til at betale en bøde? Så vidt jeg ved er ingen i Danmark dømt for blasfemi inden for de sidste 70 år eller deromkring.... Anton Rasmussen 23. mar 2008, 22:39 (CET)

Efter det for mig foreliggende var den sidst gennemførte sag i Danmark om blasfemi den snart 40 år gamle sag om Trilles vise om "Øjet". Sagen endte med frifindelse den 21. oktober 1971 ved Kriminalretten i Gladsaxe. Der er indgivet et hav af politianmeldelser siden da mod diverse kunstnere og debattører, men ingen har ført til straffesager ved domstolene. Artiklens oplysning om at Uffe Holm har fået en bøde kan naturligvis være rigtig, såfremt han har modtaget et bødeforlæg, og herefter har betalt bøden uden en retssag, men det lyder svært usandsynligt, og oplysningen kæver henvisning til en verificerbar kilde, hvis den skal blive stående. --Pugilist 23. mar 2008, 23:22 (CET)
Nu har jeg fjernet påstanden om at der blev uddelt en bøde i forbindelse med sagen. Jeg mener det er bedre at undlade at antyde/beskylde folk for at være dømt, end at anføre at der mangler en kilde. Jeg har ikke kunnet finde nogen omtale af en evt. bøde i andre medier.Anton Rasmussen 25. mar 2008, 14:03 (CET)
"Uffe Holm valgte efterfølgende at pille joken ud af sit show. Du kan se en "joke" med det i The Uffe Holm Show 2" -- Med den udtalelse kunne det lyde som om han har lavet en joke om at han har fået bøde for blasfemi, og at forfatteren af det i artiklen havde taget joken lidt for bogstavligt. - Mark Jensen 26. mar 2008, 08:15 (CET)
Tilbage til siden »Uffe Holm«.