Diskussion:Vestmanna

Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bygd eller by ? redigér

Jeg troede egentlig, at der kun var bygder på Færøerne, måske bortset fra Tórshavn og Klaksvik. I denne artikel nævnes der både by og bygd. Er det ikke noget med, at det først er en by, når området har et vist antal indbyggere, - ligesom på dansk, hvor en landsby f.eks. skal have et vist antal indbyggere før det bliver en by ??

I artiklen om Færøerne, virker det som om, at ordet bygd bevidst er renset ud... er det fordi man mener, at det ikke er et dansk ord ? Glæder mig til at blive klogere. Engelhardt 31.07.05

Iflg. færøsk brug af disse ord, er et sted en by, hvis det har over 1500 indbyggere. Ellers er det en bygd. Mulder1982 15. dec 2006 kl. 20:15 (CET)

Vestmanhavn eller Island? redigér

kommentar: der er kommet bland i historien med óafr egilson, denne historie foregik på island, venlig hilsen RN [Kommentar fra 7. nov 2009, 02:50 af opålogged bruger 212.55.58.78]

VESTMANNA på Færøerne og VESTMANNAEYJAR ved Island: HEIMAEY redigér

Historien fra 1627 er ikke fra Færøerne. Den er fra Heimaey, som er en af Vestmanna øerne=Vestmannaeyjar ved Islands sydkyst. I dette år var der angreb af algierske pirater 4 steder på Islands kyst. Mange blev dræbt, og mange blev ført bort til slaveri. Godt 30 personer blev løskøbt og kom tilbage igen fra Algier. Der er flere nedskrevne beretninger fra samtiden. (Skrev JanneH (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Kan du ikke fjerne det forkerte? Kopier evt. det forkerte hertil (så det kan findes igen) eller find et bedre sted, at indsætte det. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. aug 2010, 23:01 (CEST)
Afsnittet om sørøveri i 1600-tallet er hermed flyttet til 'Vestmannaeyjar', hvor også en:wiki omtaler dette. Erikhj 18. dec 2011, 14:43 (CET)
Tilbage til siden »Vestmanna«.