Harald Nielsen (bokser)

dansk bokser

Harald Laderstoff Nielsen (23. februar 1902 i København14. marts 1983 smst) var en dansk bokser i weltervægt.

Medaljeoversigt
Boksning
Deltager for Danmark
Europamesterskaberne i amatørboksning
Guld 1925 i Stockholm Weltervægt

Harald Nielsen boksede som amatør for IF Sparta, hvor han vandt det danske mesterskab i weltervægt i 1925. Samme år blev han udtaget til europamesterskaberne i Stockholm, hvor Harald Nielsen vandt titlen i samme vægtklasse.[1]

Han havde forinden deltaget i Sommer-OL 1924 i Paris, hvor han dog havde tabt sin første kamp i bokseturneringen til italieneren Oldani.

Harald Nielsen debuterede som professionel bokser den 11. januar 1929 i en kamp over 10 omgange mod den rutinerede landsmand, og senere EM-udfordrer Hans Holdt i en kamp om det danske professionelle mesterskab i weltervægt. Harald Nielsen tabte på point. Næste kamp i karrieren var mod en anden landsmand, og også kommende EM-udfordrer, den ubesejrede Einar Aggerholm. Denne gang gik det bedre, og Nielsen vandt på point.

Harald Nielsen vandt herefter tre kampe mod relativt upåagtede modstandere. Sidste kamp i karrieren som professionel fandt sted i København den 7. april 1937, da han pointbesejrede tyskeren Hans Kruse. Harald Nielsen opnåede i alt 5 kampe som professionel, og tabte kun en enkelt. Højdepunktet af boksekarrieren blev nået med europamesterskabet for amatører.

Noter redigér

  1. ^ "Oversigt over europamestre i weltervægt for amatører". Arkiveret fra originalen 28. september 2011. Hentet 30. juni 2011.

Eksterne links redigér

 Spire
Denne biografi om en dansk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.