Husum danske kirke

(Omdirigeret fra Husum danske Kirke)

Husum danske kirke er sognekirke for den danske menighed i Husum i Nordfrisland i det vestlige Sydslesvig. Menigheden hører under Dansk Kirke i Sydslesvig.

Husum danske kirke
Generelt
Opført 1991
Geografi
Provsti Dansk Kirke i Sydslesvig
Stift Haderslev Stift
Kommune Husum (Slesvig)
Oversigtskort
Denne artikel omhandler den danske kirke i Husum (Slesvig). Opslagsordet har også en anden betydning, se Husum Kirke.

Den tårnløse kirke blev opført i 1991. Indtil da benyttede den danske menighed klosterkirken i Gæstehuset Sankt Jørgen i Østerende[1]. Den ottekantede bygning med sortglaseret sadeltag og de runde vinduer (koøjer) er tænkt som et skib. Kirkeklokken er anbragt i en klokkestabel i kirkens vestgavl. Et mosaikbillede over indgangsdøren viser Kristusskikkelsen fra den store Jellingsten.

Bygningen og dens inventar er tegnet af arkitekt Alan Havsteen-Mikkelsen. Fløjaltertavlen med motivet af Jesus på Genesaret sø er malet af den færøske maler Zacharias Heinesen. I 1993 skænkede dronning Ingrid kirken et krucifiks af billedkunstneren Sven Havsteen-Mikkelsen. Kirken ejer også et kirkeskib, som er en model af Skoleskibet Danmark. Den danske kirke er beliggende i Klaus Groth Gade ved siden af den danske skole.

Eksterne links redigér

Noter redigér

  1. ^ Da reformationen blev indørt 1528, blev byens kloster (som lå, hvor det nuværende slot ligger) opløst. Den slesvigske hertug tillod dog munkene at flytte til Gæstehuset Sankt Jørgen, som derfter blev omtalt som Klosteret, sml. Husum Kirkeblad juni-august 2023