Kanin på menuen (originaltitel: Bill of Hare) er en Warner Bros. Merrie Melodies tegnefilm fra 1962 instrueret af Robert McKimson. [1] Kortfilmen blev udgivet den 9. juni 1962 og har Snurre Snup og den Tasmanske Djævel i hovedrollerne. [2]

Kanin på menuen
Overblik
Originaltitel Bill of Hare
Dansk titel Kanin på menuen
Anden titel Næbbet hare
Genre Tegnefilm, komedie
Instrueret af Robert McKimson
Manuskript af John Dunn
Medvirkende Mel Blanc
Klip Terry Brown
Musik af Milt Franklyn
Filmstudie Warner Bros. Pictures Inc.
Distributør Warner Bros. Pictures
Udgivelsesdato USA 9. juni, 1962
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 4 minutter og 37 sekunder
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Dansk (synkronisering)
Links
på IMDb Rediger på Wikidata

Handling redigér

Tegnefilmen åbner i en kystby, hvor en kasse bliver losset fra et fragtskib, der tilhører Snobjergs Videnskabsekspedition. Nettet, der holder kassen, knækker og slipper den tasmanske djævel fri. Taz kommer på land og lugter, at der bliver tilberedt mad. Han ser Snurre Snup under molen der er ved at tilberede et måltid i en gryde. Taz smider Snurre i puljen, men Snurre narrer ham til at skifte plads. Snurre lægger gryden i en kanon og affyrer den som en kanonkugle ud i havet.

I næste scene ses Snurre i færd med at bruge et rotisseri til at riste kuglerødder over åben ild. Taz binder Snurre tik rotisseriet indtil det afsløres, at han rent faktisk drejer håndsvinget på en lastvogns motor. Taz bliver kørt over af lastvognen, og Snurre slipper endnu engang væk igen

Snurre overbeviser Taz om, at hans eneste fødekilde er en elg. De går over til en jernbanetunnel, som Bugs afleverer som en elghule. I forsøg på at fange en elg bliver Taz kørt over to gange af tog og en gang af Snurre, der rider på en elg.

Taz slår Bugs igen, men Snurre narrer Taz ved at påtage sig en forklædning som tjener på en restaurant og fodre ham med et spyd med tre tændte dynamitpinde. Dynamitten sprænger i Taz' mave, og Taz jagter Snurre, og ender med Taz fanget i et bur i byens zoologiske have.

Krediteringer redigér

  • Instruktør: Robert McKimson
  • Producer: David H. DePatie [3]
  • Manuskript: John Dunn
  • Animatorer: Warren Batchelder, Keith Darling, Ted Bonnicksen, George Grandpre'
  • Layout og baggrundstegner: Robert Gribbroek
  • Klipper: Treg Brown
  • Stemmer: Mel Blanc [4]
  • Musik: Milt Franklyn

Referencer redigér

  1. ^ Beck, Jerry; Friedwald, Will (1989). Looney Tunes and Merrie Melodies: A Complete Illustrated Guide to the Warner Bros. Cartoons. Henry Holt and Co. s. 337. ISBN 0-8050-0894-2.
  2. ^ Lenburg, Jeff (1999). The Encyclopedia of Animated Cartoons. Checkmark Books. s. 60-62. ISBN 0-8160-3831-7. Hentet 6. juni 2020.
  3. ^ "Bill of Hare (1962): Main". The Big Cartoon DataBase. 5. september 2021.
  4. ^ "Bill of Hare (1962): Cast". IMDb. 5. september 2021.

Eksterne henvisninger redigér