Kategoridiskussion:Flerårige urter

Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Diskussion af flytteforslag redigér

Begrundelse for forslag om at flytte Kategori:Stauder til Kategori:Flerårige:

Jeg vil tro at de fleste mennesker ikke bare opfatter det som flerårige planter, men som flerårige HAVEplanter. Jeg synes vi kun burde bruge Stauder om nytte- og pryd-planter, og ikke om f.eks. Ager-Padderok.

Desuden: Under Kategori:Urter har vi "Enårige" og "Stauder", det var mere logisk med "Enårige" og "Flerårige" (synes jeg).

Se også Brugerdiskussion:Sten#Kategori for stauder og Brugerdiskussion:Honymand#Bugen af kategorier (her: "Nåletræer" og "Stauder" - det er her diskussionen har været ført.

MvH --Honymand 21. nov 2008, 21:08 (CET)

Jeg ville i alt fald tænke på haveplanter - så flytning er ok med mig. --MGA73 21. nov 2008, 21:16 (CET)
Synes ikke det umiddelbart er en god ide. Grunden er at træer og mange dyr også er flerårige. En mere præcis kategori kunne være Kategori:Flerårige urteagtige planter. --Glenn 21. nov 2008, 21:22 (CET)
Kategori:Flerårige urter ville være fint, det andet er lidt langt. Jeg tænkte først selv på "Flerårige urter", men så opdagede jeg at både "Enårige" og "Stauder" faktisk er med i en kategori der hedder "Urter" - men jeg synes nok lige godt om begge varianter. --Honymand 22. nov 2008, 23:48 (CET)
Lad mig lige opsummere - hvis vi beslutter at omdøbe, så er der 2 forslag på banen
  1. Kategori:Flerårige: Symmetrisk med Kategori:Enårige - og så kan man enten
    1. Lægge denne kategori i Kategori:Urter så det er klart at der er tale om urter
    2. Eller man kan i stedet lægge Kategori:Træer i denne kategori, så den faktisk omfatter alle "Flerårige"
  2. Kategori:Flerårige urter: Og så kan man
    1. Lægge denne kategori i Kategori:Urter
    2. Omdøbe Kategori:Enårige til Kategori:Enårige urter
Iøvrigt mangler der vel en Kategori:Toårige (eller Kategori:Toårige urter) til f.eks. Filtbladet Kongelys
MvH --Honymand 27. nov 2008, 21:58 (CET)

Konklusion på flytteforslag redigér

Hej, nu er der ikke kommet nogen nye indlæg de sidste 14 dage og ingen vilde protester. Jeg har snakket lidt med Bruger:Sten om hvad han synes og han skriver:

Det bedste alternativ til Kategori:Stauder er Kategori:Flerårige urter. For det første fordi, det er definitionen på stauder (det er altså det mest korrekte), for det andet fordi det ville skabe mulighed for en velordnet struktur, der har Kategori:Enårige urter, Kategori:Toårige urter og Kategori:Flerårige urter som underkategorier under Kategori:Urter, og for det tredje fordi Kategori:Flerårige ville rumme alle flerårige objekter fra både plante-, dyre- og mineralriget! Så når du nu er så venlig at høre min mening, så er den altså klar: Flerårige urter, tak!. Mvh.--Sten Porse 7. dec 2008, 21:55 (CET)

SÅ - det gør jeg. I nævnte rækkefølge vil jeg nu

--Honymand 7. dec 2008, 22:05 (CET)

Når der er enighed kan I også bare sige til, så kan en bot klare det for jer automatisk. --MGA73 7. dec 2008, 22:10 (CET)
Hej Michael, tak for hjælpen. --Honymand 9. dec 2008, 21:13 (CET)

Sortering efter latinske navne - er det meningen? redigér

Jeg har set at artiklerne i denne kategori er sorteret efter det latinske navn. Er der en mening med det? Hvis skal det rettes igennem. Til det kan jeg tilbyde at hjælpe. --Steen Th 9. aug 2009, 23:18 (CEST)

Tilbage til siden »Flerårige urter«.