Kategoridiskussion:Konsolspil

Unødvendig?

redigér

Der eksistere en kategori ved navn Computerspil efter platform, hvor alle konsolspil-kategorierne også ligger under.
Så er denne kategori egentlig ikke overflødig, da den i bund og grund blot er en mindre udgave af Computerspil efter platform?
Ikke engang den engelske Wiki ser ud til at have en kategori der ligner denne.
~ Mads Ren`ai 25. aug 2008, 10:53 (CEST)

Okay. Så er der gået en måned, og ingen har svaret.
Jeg spørger derfor nu:
Er der nogen der ville have noget imod hvis jeg tømte denne kategori, og sendte den til sletning, med overstående argument som begrundelse?
Hvis der går yderligere en måned uden svar, forventer jeg at dette betyder at ingen har noget imod det.
~ Mads Ren`ai 25. sep 2008, 12:38 (CEST)
  Slet - Go for it! --MGA73 25. sep 2008, 12:41 (CEST)
  • Tjaeh den skal vel ikke benyttes mere.

Men en kategori der omhandler spil til en spillekonsol kan da ikke hedde: "Computerspil efter platform", så ville det jo nærmere være: "Videospil efter platform". Eller er jeg bare helt ude i mosen? --Grey-Fox 25. sep 2008, 13:24 (CEST)

Jeg har tænkt lidt over kategorien. Jeg mener at den ville have været praktisk før vi fik alle "Computerspil efter..." kategorierne, da det var før alle artiklerne var blevet sorterede, og derfor lå under "Computerspil". Jeg går ud fra at der må have været diskussion om, hvorvidt konsolspil hørte under der, og at man derfor lavede denne kategori.
Problemet er dog blevet løst nu, med den nye sorteringsstruktur.
Men for nu at vende tilbage til din begrundelse, så er et computerspil, et videospil, og et konsolspil efterhånden stort set det samme. Nej?
Grunden til at man i nogen tilfælde kalder det konsolspil, er sandsynligvis fordi det omtalte spil ikke blev udgivet til det vi normalt kendetegner som en computer; en PC/Laptop. Men rent teknisk set så er en spilkonsol også en form for computer, der blot er specieldesignet med det formål udelukkende at skulle vise grafik af høj kvalitet.
Så egentlig vil jeg sige at det er en smule ordkløverig hvis vi giver os i kast med den diskussion. :-)
~ Mads Ren`ai 25. sep 2008, 13:47 (CEST)
  • Jeg ser pointen :-)

Jeg har selv en Playstation 3, og der kan man jo installere Linux som man ønsker, hvilket jo svare lidt til at den arbejder som en funktional computer.

Problemmet ligger bare i at konsolgigaterne helst ser, at vi ikke blander computere og konsoller sammen, men gør hvad i/du lyster, jeg benytter alligevel ikke kategorien mere :-)

Vh. --Grey-Fox 25. sep 2008, 13:52 (CEST)

Tilbage til siden »Konsolspil«.