Ken Salazar

amerikansk advokat og politiker

Kenneth Lee "Ken" Salazar" (født 2. marts 1955 i Alamosa, Colorado, USA) er en amerikansk advokat og politiker, der fra 2009 til 2013 var USA's indenrigsminister under præsident Barack Obama. Før udnævnelsen som minister var han i fire år medlem af USA's senat, valgt for sin hjemstat Colorado.

Ken Salazar
Personlige detaljer
Født 2. marts 1955 (69 år)
Alamosa, Colorado, USA
Politisk parti Demokratiske parti
Uddannelses­sted Colorado College
University of Michigan Law School
Religion Romerskkatolske kirke
Underskrift
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Salazar blev født i byen Alamosa i delstaten Colorado ind i en latinamerikansk familie. Han uddannede sig som advokat fra University of Michigan i 1981, og startede efter sin uddannelse sin egen advokatpraksis.

Efter gennem en årrække at have skabt sig en karriere som advokat i hjemstaten Colorado, blev Salazar i 2004 valgt til Senatet for Demokraterne, en post han besatte den 4. januar 2005. Han besad posten i fire år, inden han efter præsidentvalget i USA 2008 blev udpeget af Barack Obama som den nye inderingsminister i hans regering. Han blev officielt indsat på posten den 21. januar 2009, dagen efter at Obama var blevet taget i ed som landets 44. præsident.

Se også redigér

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om en amerikansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.