Kit Goetz

dansk skuespiller, født 1949

Kit Goetz (født 8. juni 1949) er en dansk skuespiller og manuskriptforfatter.

Kit Goetz
Personlig information
Født 8. juni 1949 (74 år)

Hun er uddannet fra The American Drama School og på Den Danske Filmskoles manuskriptlinie.

Kit Goetz studerede kultursociologi og filmvidenskab på Københavns Universitet. Efter debut i musicalen Hair i Cirkusbygningen og på tourne i 1971-‘72 fulgte et langvarigt virke som teater- og filmskuespiller og instruktør. Hun var med fra opstarten af teatergruppen Solvognen. Herefter kom årene på Jomfru Ane Teatret, Det lille Teater, Rimfaxe og Svalegangen.

I 1989 tog hun afgang fra Den Danske Filmskoles manuskriptlinje med manuskriptet til afgangsfilmen “Falske Billeder”(Jakob Banke Olesen). Og herefter fulgte årene med DR, B&U, hvor hun bl.a. skrev ide, manus og sangtekster til familieserierne “Far, mor og Blyp”, 1993 (Ulla Raben”) og “Blyppernes første År” 1998 spillet af Hella Joof og Peter Froedin.

Indimellem disse engagementer var Kit Goetz bl.a. caster på Zentropa, for bl.a. Carsten Sønder, Lars von Trier og Jesper W Nielsen.

I 2002 påbegyndte hun samarbejdet med tegnefilmskaberen Jannik Hastrup, hvilket i 2004 resulterede i manus til animationsfilmen “Cirkeline - og verdens mindste Superhelt” - og i 2018 til biograf filmen “Cirkeline, Coco og det vilde Næsehorn” - samt de dertil hørende bøger og CD’er.

Kit Goetz virker desuden som dramalærer, dubber, manuskonsulent og caster og skriver pt på en TV-serie om et kollektiv.

Filmografi redigér

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 
 Artiklen om skuespilleren Kit Goetz kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.