Mette Lysdahl

dansk skuespiller, født 1985

Mette Lysdahl er en dansk skuespillerinde uddannet i Meisnerteknikken fra Melbourne Acting School i Australien og Chinese University of Hong Kong.

Mette Lysdahl
Personlig information
Født 11. marts 1985 (39 år) Rediger på Wikidata
Gullestrup, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Skuespiller Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Mette Lysdahls hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Mette Lysdahl voksede op i Gullestrup, Herning Kommune, og startede sin karriere som teenager i lavbudget produktioner, samt nationale reklamer, før hun rejste til Melbourne for at forfølge de professionelle skuespillerambitioner.

Hun har bl.a. medvirket i danske produktioner som reklamefilm for Jolly Cola og Sirius, spillefilmene Under sandet, Klassefesten 2, Guldhornene og tv-serier som Historien om Danmark, Smatkassen, Forbrydelsen og De 7 drab, en række tyske Film og tv-produktioner som Deutschstunde, 37, München Mord - Einer der's geschafft hat, Kommissæren og havet og SOKO Wismar samt internationale produktioner som The Spiral og Hitman: Absolution.

Ved siden af skuespillerkarrieren har Mette Lysdahl en kandidatgrad i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og har arbejdet som udvikler af adskillige mindre tv-produktioner i Hong Kong og København.

Filmografi redigér

Eksterne henvisninger redigér

 Artiklen om skuespilleren Mette Lysdahl kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.