Pokémon: Jirachi - Pas på hvad du ønsker

Pokémon: Jirachi - Pas på hvad du ønsker, er en japansk animeret spillefilm fra 2003 og den sjette film, der foregår i Pokémon-universet og er baseret på TV-serien. Filmen udkom på DVD i Danmark den 17. april 2007.

Pokémon: Jirachi - Pas på hvad du ønsker
Overblik
Originaltitel Gekijōban Poketto Monsutā Adobansu Jenerēshon Nanayo no Negaiboshi Jirāchi (劇場版ポケットモンスターアドバンスジェネレーション 七夜の願い星 ジラーチ)
Dansk titel Pokémon: Jirachi - Pas på hvad du ønsker
Genre Anime-film Rediger på Wikidata
Instrueret af Kunihiko Yuyama
Manuskript af Hideki Sonoda Rediger på Wikidata
Filmmusik 劇場版ポケットモンスター アドバンスジェネレーション 七夜の願い星 ジラーチ ミュージックコレクション[1] Rediger på Wikidata
Musik af Shinji Miyazaki Rediger på Wikidata
Distributør Tōhō
Udgivelsesdato Japan 19. juli 2003
Længde 81 minutter
Oprindelsesland Japan
Sprog Japansk
Efterfulgte Pokémon Heroes Rediger på Wikidata
Fortsættes i Pokémon: Deoxys Duet Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Pokémon: Jirachi - Pas på hvad du ønskers hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Handling redigér

Tusindårskometen, som kun viser sig syv nætter hvert millennium, er ved at dukke op, så Ash Ketchum og hans venner tager afsted for at deltage i Millenniumfestivalen, men ankommer på stedet for tidligt. Mens de ligger og sover kommer en masse vogne kørende, og folk begynder at stille telte, boder, og forlystelser op. Til festivalen tager vennerne ind og ser en trylleforestilling med tryllekunstneren Butler og hans assistent, Diane. Max hører en stemme kalde på ham, der kommer fra en krystal, som de holder på scenen. Det viser sig, at krystallen indeholder den legendariske Pokémon Jirachi, og da det var Max, der hørte stemmen, lader de ham passe på krystallen.

Mens Max er bekymret over, at han kun har få dage sammen med Jirachi, så har Butler sine egne planer for Jirachi. Tryllekunstneren kidnapper den legendariske Pokémon, så den kan skabe en Groudon for ham ved at dræne energien fra Tusindårskometen, så han kan tage hævn over Team Rocket. Efter at mislykkes den første gang, synes Diane, at Butler er gået for vidt og hjælper Ash og vennerne med at få Jirachi væk, men inden de undslipper, bliver en sporingsenhed plantet på deres bus.

På Tusindårskometens sjette dag ankommer de til Forina, Jirachis hjemland, og dagen efter når de frem til den grotte, hvor Butler og Diane fandt krystallen, men inden Jirachi når at gå i hi igen, så bliver den fanget af Butler, som har lagt sig i baghold. Butler formår at skabe sin Groudon, men det viser sig blot at være et kæmpe monster i den legendariske Pokémons skikkelse, som nu suger energi ud af jorden og alle de Pokémon, der er i nærheden. Efter at Diane ofrer sig selv for at redde sin Butler, slutter han sig sammen med Ash om at stoppe den falske Groudon. Jirachi bruger sine magiske evner til at gøre sig til en hvid komet, som bragte monstret op i himlen og udslettede det, hvorefter alle de mennesker og Pokémon som blev opslugt, vender tilbage. Jirachi beder Max om et sidste ønske: den vil høre den vuggevise, som May tidligere nynnede. alle begynder at synge, som at Jirachi bliver til en krystal igen og synker ned i jorden.

Stemmer redigér

Rolle Original stemme Dansk stemme
Ash Ketchum Rica Matsumoto Mathias Klenske
Pikachu Ikue Ohtani Ikue Ohtani
May KAORI. Annevig Schelde Ebbe
Brock Yūji Ueda Peter Holst-Bech
Max Fushigi Yamada Mikkel Følsgaard
Jessie Megumi Hayashibara Ann Hjort
James Shin'ichirō Miki Thomas Kirk
Meowth Inuko Inuyama Peter Zhelder
Butler Kōichi Yamadera Timm Mehrens
Diane Riho Makise Ann Hjort
Bogie Papaya Suzuki Peter Aude
Jirachi Tomiko Suzuki Gry Trampedach
Fortælleren Unshō Ishizuka Torben Sekov

Referencer redigér

  1. ^ Navnet er anført på japansk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.

Eksterne henvisninger redigér