Pin-Ups

dansk new wave band
(Omdirigeret fra Raven (band))

Pin-Ups (1980-1983) var et dansk new wave band. Bandet debuterede i Saltlageret i september 1980, hvor de spillede opvarmning for Warm Guns. Pin-Ups spillede bl.a. til generationsmanifestationen NÅ!!80 i Huset i Magstræde og et udvalg af koncerter i Rockmaskinen, bl.a. sammen med No Knox og Before. Bandets sidste optræden var den 26. oktober 1983 til en koncert i Radiohuset, der blev optaget og sendt i DR P3 i november 1983.

Pin-Ups Live at Daddy´s Dancehall

Medlemmerne i Pin-Ups var Katrine Ring (Vokal), Michael Hillerup (bas, også i Brats, In A Sense, Janes Rejoice, The Fence, Birmingham 6, Neotek m.fl.) Kim Løhde Petersen (Guitar, vokal, også i Bravo Dalton, Birmingham 6, Los Tres Amigos og DKRockstarGorgeous), Carsten Petersen (guitar, vokal), Niels Nahmensen (trommer). Senere medlemmer inkluderer bl.a. Mikael Højris (bas) og Søren Santini Skov (trommer).

Raven redigér

 
Pin-Ups fotosession, Daddy´s Dancehall i København, 1980

Pin-Ups var en videreudvikling af bandet Raven (1979-80), et melodiøst punkband inspireret af bl.a. The Jam, The Vapors m.fl. Bandet spillede hyppigt på det tidlige danske punk-spillested Rockmaskinen. I ca. 1980 kom sangerinde Katrine Ring med i bandet, som skiftede navn til The Pin-Ups og lagde stilen om til new wave.

Udgivelser redigér

  • Take One – 12" LP 1982 (Harlekin / HMLP-4303)

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om en dansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.