Sandmännchen

(Omdirigeret fra Sandmænnchen)

Sandmännchen (Lille Sandmand) er et tysk animeret børneprogram som i sin mest kendte udgave skabtes i Østtyskland 1959. Den østtyske udgave fortsatte efter 1990 i tysk tv. Serien er skabt efter den litterære figur der findes i flere berettelser, blandt andet af E.T.A. Hoffmann og i Hans Christian Andersens "Ole Lukøje".

Sandmännchen
28. november 1984
Information
Genre Børne-tv-serie Rediger på Wikidata
Spilletid 10,00 min. Rediger på Wikidata
Originalsprog Tysk Rediger på Wikidata
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 61 Rediger på Wikidata
Antal afsnit 22.200 Rediger på Wikidata
Produktion
Produktionsselskab Rundfunk Berlin-Brandenburg Rediger på Wikidata
Produktionsland DDR Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal Deutscher Fernsehfunk Rediger på Wikidata
Links
SandmännchenIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

I Vesttyskland påbegyndtes et program med Sandmännchen i 1959, hvilket gjorde, at det østtyske fjernsyn hurtigt skabte sin egen udgave, som blev den mest fremgangsrige. Gerhard Behrendt fik som opgave, at skabe en østtysk Sandmännchen i løbet af to uger. Harald Serowski skabte kulisser og køretøjerne i studiet i Mahlsdorf i Berlin. I 1960 fik Sandmännchen sin endelige fremtræden med sit typiske fipskæg.

Typisk for Sandmännchen er hverdagsscener eller at han besøger lande langt borte, i DDR-tiden fremforalt socialistiske lande, og endda det ydre rum. En Sandmännchen-dukke var blandet andet med, da Sigmund Jähn blev første tysker i rummet 1978. Sandmännchen har et stort antal forskellige køretøjer. I DDR-tiden fandtes også en politisk vinkel, når han besøgte den østtyske hær, grænsegendarmer og pioneerne. Sandmännchen har også mange venner, blandt andre Pittiplatsch og Schnatterinchen, hunden Moppi, Herr Fuchs (ræv) og Fru Elster.

Eksterne henvisninger redigér


 Spire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 Spire
Denne artikel relateret til Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.