Sikkerhedsteater

foranstaltninger beregnet til at skabe en følelse af sikkerhed, samtidig med at de gør lidt eller ingenting for at opnå det

Sikkerhedsteater er et sikkerhedstiltag som har til formål at give en følelse af sikkerhed, mens det i realiteten giver blot lidt eller slet ikke forhøjet sikkerhedsniveau.[1] Den engelske betegnelse security theater blev første gang brugt af Bruce Schneier i bogen Beyond Fear, men har opnået anerkendelse i sikkerhedskredse, særlig for beskrivelsen af sikkerhedstiltag ved lufthavne. Den er også brugt af eksperter som Edward Felten i beskrivelsen af sikkerhetstiltag indført efter terrorangrebet 11. september 2001World Trade Center i New York. Sikkerhedsteatrene tjener sit formål ved både at tilfredsstille den ængstelige offentlighed og ved at udnytte gabet mellem registreret risiko og den faktiske risiko.

Referencer

redigér
  1. ^ Schneier, Bruce (2003). Beyond Fear: Thinking Sensibly about Security in an Uncertain World. Copernicus Books. s. p. 38. ISBN 0-387-02620-7. {{cite book}}: |pages= har ekstra tekst (hjælp)
 Spire
Denne artikel om flyvning er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.