Det Farmaceutiske Fakultet (Københavns Universitet): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Uddannelser: Indsatte billede
Mindre korrektioner
Linje 1:
[[Fil:Kjøbenhavn - Den Pharmaceutiske Læreanstalt.jpg|thumb|Indgangen til Den Pharmaceutiske Læreanstalt i Stockholmsgade, gengivet af [[Kristian Kongstad]] i 1914.]]
'''Det Farmaceutiske Fakultet''' var et [[fakultet (universitet)|fakultet]] ved [[Københavns Universitet]] fra [[2007]] til [[2011]]. Fakultetet opstod da [[Danmarks Farmaceutiske Universitet]] blev fusioneret med Københavns Universitet. Fakultetet ophørte med at være selvstændigt, da det i 2007 blev sammenlagt med [[Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Københavns Universitet)|Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet]].
 
== Historie ==
Det Farmaceutiske Fakultet (forkortet ''FARMA'') blev i [[1892]] grundlagt som ''Den Farmaceutiske Læreanstalt'' i [[Stockholmsgade]] i [[København]].
 
I [[1942]] flyttede den til større lokaler i [[Universitetsparken (København)|Universitetsparken]] på [[Østerbro (København)|Østerbro]] og ændrede ved den lejlighed navn til ''Danmarks Farmaceutiske Højskole''.
 
Navnet ændredes igen i [[2003]], denne gang til ''Danmarks Farmaceutiske Universitet''.
 
Dette blev [[1. januar]] 2007 til et fakultet under Københavns Universitet med navnet ''Det Farmaceutiske Fakultet''.
 
1. januar 2012 fusionerede fakultetet med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og ophørte dermed som selvstændigt fakultet. Fakultetets aktiviteter er videreført under betegnelsen [[School of Pharmaceutical Sciences (Københavns Universitet)|School of Pharmaceutical Sciences]], som fremover vil dannedanner rammen om de farmaceutiske uddannelses- og forskningsaktiviteter under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
 
På Det Farmaceutiske Fakultet fandtes følgende tre [[institut]]ter: