Pave Celestin 1.: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m {{Infoboks pave}}
m stavning
Linje 6:
Forskellige dele af den kirkelige [[liturgi]] tilskrives ham, dog uden at det med sikkerhed har kunne konstateres. Skønt han ikke selv deltog, sendte han dog delegater til [[Koncilet i Efesos]] i år [[431]], hvor [[nestorianisme|nestorianerne]] blev fordømt. Fire breve, som han skrev i denne anledning, alle fire dateret [[15. marts]] 431, og sendt til bl.a. afrikanske biskopper i [[Afrika]], [[Illyrien]], [[Thessaloniki|Thessalonica]] og [[Narbonne]], findes i afskrift og i græsk oversættelse, hvorimod de originale på latin er gået tabt.
 
Han forfulgte aktivt [[pelagianisme|pelagianerne]] og var tro mod den ortodokse kirketradition. Han sendte [[Palladius]] til [[Irland]] som biskop i [[431]], manmen han fortsatte dog til [[Skotland]]. Patricius ([[Sankt Patrick]]) fortsatte efterfølgende missionsarbejdet i Irland, hvor han senere opnåede status som Irlands nationale helgen. Celestin var imod [[novatianisme|novatianerne]] i Rom, fængslede deres biskop og forbød deres ritualer og formen for deres religion. Han stod fast på ikke at tolerere ændringer inden for den kristne kirke, som han repræsenterede, og hans bestræbelser blev efterfølgende anerkendt af kirken, da han senere blev kåret som helgen.
 
Celestin døde den 6. april 432 og blev begravet i Priscillas [[katakombe]]r i Via Salaria. Hans jordiske rester blev dog senere flyttet, og de ligger nu i basilikaen [[Santa Prassede]] i den centrale del af Rom.