Produktions- og konstruktionsstyrken i Xinjiang: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m retter wikilink
m sprogret
Linje 33:
Styrken, som blev grundlagt af [[Wang Zhen (politiker)|Wang Zhen]] i 1954, hører under [[Folkets befrielseshær]] og bestod i starten af tropper som havde underkuet den [[Republikken Østturkestan|Anden Østturkestanske Republik]]. Disse soldater organiseredes i statsejede landbrug som skulle befæste den kinesiske kontrol over området, hvilket lagde grunden for en øget hankinesisk indflytning i regionen.<ref>Millward, s. 345; Nicolas Becquelin, [http://www.nytimes.com/2009/07/10/opinion/10iht-edbequelin.html?_r=1&ref=global "Behind the Violence in Xinjiang"], [[New York Times]], 2 juli 2009.</ref>
 
Produktions- og konstruktionsstyrken udøver i praksis flere administrative funktioner i Xinjiang og driver flere markedsøkonomiske projekter. Størstedelen af styrkens ansatte er [[hankineser]]e og organisationen udpeges nogle gange som et organ som har som har til hensigt at kolonisere regionen med hankinesere.
 
Styrkens partiafdeling i [[Kinas kommunistiske parti]] har sammasamme niveau i partihierarkiet som en provins. Xinjiangs [[Partisekretærer i Kinas kommunistiske parti|partisekretær]] [[Zhang Chunxian]] er politiske kommissær i styrken.
 
==Kilder==