SOS International: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m +link
Linje 1:
{{Ingen kilder|dato=september 2012}}
'''SOS International''' er en assistancevirksomhed ejet af 24 nordiske forsikringsselskaber. Virksomheden har [[alarmcentral]]er i [[Danmark]], [[Sverige]], [[Norge]] og [[Finland]] og 25 servicekontorer i resten af verden. Den leverer medicinsk assistance, vejhjælp, hjælp relateret til rejseforsikring, sikkerhedsservice og forebyggende indsats. Siden 2008 har SOS desuden varetaget adminstration af den [[offentlige rejsesygesikring]] i Danmark. SOS International har 568 medarbejdere.
 
SOS International er en af de førende asssistancevirksomheder i Norden. SOS International tilbyder rejse- og medicinsk assistance, vejhjælpsassistance samt sundhedsløsninger til nordiske forsikringsselskaber, bilindustrien og offentlige og private virksomheder. [http://www.sos.eu www.sos.eu]
 
== Historie ==
SOS International blev i 1957 etableret af [[Kongelig Dansk Automobil Klub]] (KDAK) og [[Zone-Redningskorpset]] for at yde service i Vesteuropa til medlemmerne af KDAK og senere også til andre bilister.
 
I 1961 blev virksomheden et aktieselskab ejet af KDAK, Räddningsskåren AB, Stockholm og forsikringsselskabet Thule i Stockholm. Svenske, finske og norske forsikringsselskaber og det danske Europæiske Vare- og Rejsegodsforsikring A/S indgik en aftale om at bruge SOS International som nordisk assistanceorganisation.

I 1970 tilsluttertilsluttede de fleste danske bilforsikringsselskaber sig aftalen, der i dag kendes som Det Røde Kort.
 
I 2004 ændres ejerforholdene fra foreningsejet selskab til et markedsdrevet selskab ejet af 24 nordiske forsikringsselskaber.
 
I 2004 ændres ejerforholdene fra foreningsejet selskab til et markedsdrevet selskab ejet af 24 nordiske forsikringsselskaber. I 2006 opkøbte SOS International den svenske assistanceorganisation Skade- och Räddningslarm AB. Der blev etableret servicekontorer rundt om i verden og en selvstændig afdeling i Helsinki.
 
I 2008 overtog SOS International administrationen af den offentlige rejsesygesikring i Danmark og opkøbte Euro-Alarm, der var assistanceorganisation for rejsesygesikringen. SOS International opkøbte også det norske Global Medical Support (GMS).
 
I 2012 erhvervede SOS International Assistance Finland Oy og blev dermed en stor spiller på det finske marked for vejhjælp.
 
I 2014 blev SOS International markedsleder i Norden inden for vejhjælp ved at indgå en aftale med [https://www.naf.no/ NAF - Norges Automobil-Forbund] og etablere en ny virksomhed, der tilbyder vejhjælp i Norge
 
I 2016 blev Trygghetssentralen i Oslo frasolgt, som led i strategien.
I 2004 ændres ejerforholdene fra foreningsejet selskab til et markedsdrevet selskab ejet af 24 nordiske forsikringsselskaber. I 2006 opkøbte SOS International den svenske assistanceorganisation Skade- och Räddningslarm AB. Der blev etableret servicekontorer rundt om i verden og en selvstændig afdeling i Helsinki.
 
I 2018 introducerede SOS International et nyt supplerende internationalt brand, SOS First.
I 2008 overtog SOS administrationen af den offentlige rejsesygesikring i Danmark og opkøbte Euro-Alarm, der var assistanceorganisation for rejsesygesikringen. SOS opkøbte også det norske Global Medical Support (GMS).
 
== Koncernledelse ==