Port-Cros: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: sync commonscat med egenskab P373
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
Linje 9:
}}
 
'''Port-Cros''' (fransk:''Île de Port-Cros'') er en af de tre hovedøer [[Îles d'Hyères]] i i [[Middelhavet]] ud for den [[Frankrig|franske]] [[Riviera]] i [[Franske regioner|regionen]] [[Provence-Alpes-Côte d'Azur]]. Øerne ligger ca. ti kilometer ud for kysten, øst for [[Toulon]]. Øen udgør kerneområdet i [[Parc national de Port-Cros]].
 
== Historie ==
Da øen på grund af sin smukke natur, i 1920'erne var truet af intensivt hotelbebyggelse testamenterede ejerfamilien af øen til den franske stat på betingelse af at der blev oprettet en nationalpark; denne blev oprettet i 1963.
 
Her opholdt kunstnere som [[Paul Valéry]] og [[André Gide]] sig om sommeren. Ind til i dag er den tidligere herregård ''Maison d'Hélène'' eneste hotel på øen. Den tidligere [[Frankrigs præsidenter|franske præsident]] [[François Mitterrand]] kom ofte på øen, en gang sammen med daværende [[Bundeskanzler]] [[Helmut Kohl]].<ref name="SPON-847245">[http://www.spiegel.de/reise/europa/insel-port-cros-vor-hyeres-a-847245.html Die Geliebte im Mittelmeer] Spiegel Online 1.&nbsp;august 2012 hentet 4.&nbsp;december 2014</ref>
 
<gallery>
Linje 27:
{{Commonscat|Port-Cros}}
* [http://www.portcrosparcnational.fr/ Officiel website for nationalparken]
{{autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Øer i Frankrig]]