Brugerdiskussion:Pugilist/Arkiv15: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tag: 2017-kilderedigering
Linje 410:
 
::Når jeg læser indlæggene i denne tråd, hvor 2 administratorer og 1 erfaren bidragyder er eneste deltagere, ja men, så bliver jeg skuffet og deprimeret. For kort tid siden var det "kværulanter", der kom ud i disse diskurser, nu er det ildsjæle og kernebidragydere. Jeg frygter virkelig, at læsset vælter, hvis dette er en tendens. Så jeg beder jer: få nu disse sager løst og kom videre.--[[Bruger:Ramloser|Ramloser]] ([[Brugerdiskussion:Ramloser|diskussion]]) 7. apr 2020, 19:50 (CEST)
 
== wikipedia om kunst ==
 
Kære Pugilist.
Jeg skriver til dig, fordi jeg har haft nogle problemer med at at lave et indlæg. Jeg tjekkede, hvem af redaktørerne på wikipedia, der har bidraget med viden om kunstrelaterede emner, og faldt over din profil. Jeg har selv ingen erfaring i wikipedia - eller kun meget lidt - hvor det jeg har skrevet er blevet slettet. Det kan selvfølgelig lyde som en noget personlig vinkel på det. Men sagen er at jeg faktisk bliver reelt bekymret for hvad der - helt generelt - kan ende med at stå - og ikke stå - på wikipedia, hvis det indenfor alle emner foregår på den måde, som jeg har oplevet.
Wikipedia er jo et site som kan stå med en ret stor magt, idét mange mennesker tager hvad de læser her, som givet. Som faktuelt korrekt. Det er en magtposition, jeg synes man skal tage alvorligt
Jeg kan se at du blandt andet har skrevet seriøst om "konceptkunst". Så jeg tænker, at du har viden om kunst, som gør at du bidrager til emnet. I og med at du figurerer som administrator, tænker jeg at du vil kunne gøre noget. Hvis du altså har tid og kan se en mening med det.
Kunstverdenen er kompliceret og fuld af folk, som mener de har fundet frem til en sandhed. Og her findes meget magtkamp. Netop derfor tænker jeg at det er vigtigt at prøve at bevare et objektivt blik.
Der findes på wikipedia en side om "kunstnersammenslutningerne i Danmark". Her er adskillige grupperinger nævnt. Også grupper, som ikke er egntlige sammenslutninger i ordets egentlige betydning. Det gør selvfølgelig siden lidt rodet. Men måske skulle man bare omdøbe til kunstnersammenslutninger og kunstnergrupper - eller der findes måske en bedre betegnelse.
Da jeg ville tilføje kunstnersammenslutningen Guirlanden på listen over sammenslutninger, forstod jeg, at jeg først skulle oprette en artikel om gruppen. Så det gjorde jeg.
Der findes i DK en del kunstnersammenslutninger. Jeg går ud fra at du kender til historikken.
Guirlanden blev stiftet i Aarhus 1968
I 1970 blev Guirlanden statsanerkendt af Akademirådet.
 
Artiklen er blevet slettet adskillige gange. Den eneste begrundelse jeg kan se giver mening, er den at jeg selv er medlem af Guirlanden.
Pt ligger den i min "sandkasse": https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:WikiRie/sandkasse
 
Jeg håber du kan se en mening med det?
Teksterne i artiklen er forfattet af kurator Trine Rytter og museumsleder Vinnie Nørskov (Teksterne er skrevet i forbindelse med udstillinger, Guirlanden har haft i Kunsthal Aarhus og på Antikmuseet i Aarhus) Den første indledning er forfattet af kunstner Ole Krog Møller. (jeg har med vilje trukket alle mine egne ord ud af artiklen, da det tilsyneladende var disses tilstedeværelse, der var problematisk for de wikipedia-redaktører, som greb ind(?))
 
ps. Det er lidt besynderligt at det kun er Guirlanden, der absolut skal fjernes fra https://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kunstnersammenslutninger_fra_Danmark.
 
Fx kunne man se her: https://www.bkf.dk/ny-oversigt-over-kunstnersammenslutninger-i-danmark/
 
Hvis du har læst så langt som hertil, så mange tak for din opmærksomhed.
Og med håb om at du vil synes, emnet er interessant,
 
Venlig hilsen Anne-Marie Pedersen
 
[[Bruger:WikiRie|WikiRie]] ([[Brugerdiskussion:WikiRie|diskussion]]) 16. apr 2020, 09:57 (CEST)wikiRie
Tilbage til brugersiden for »Pugilist/Arkiv15«.