Amager Orienteringsklub: Forskelle mellem versioner

dansk orienteringsklub
Content deleted Content added
Opretter artikel om Amager Orienteringsklub (Årets Orienteringsklub i DOF)
(Ingen forskel)

Versionen fra 9. sep. 2020, 05:17

Amager Orienteringsklub - AMOK, er en dansk orienteringsklub, der hører hjemme i København. Klubben blev stiftet i 2008 og er indtil videre Danmarks yngste orienteringsklub. Klubben er organiseret under Dansk Orienterings-Forbund [1] og Dansk Idræts Forbund.

Amager OK / AMOK
Fulde navn Amager Orienteringsklub
Land Danmark Danmark
By Taarnby
Grundlagt 2008
Forbund DOF og DIF
Formand Rolf Andersen
Medlemstal 98
Hjemmeside amagerok.dk

Historie

Amager Orienteringsklub blev stiftet 20. oktober 2008 i Tårnby Kommune, og har i dag godt 90 medlemmer. Klubben har siden stiftelsen haft et stadigt stigende antal medlemmer.

Klubben blev i 2019 kåret til Årets Orienteringsklub af Dansk Orienterings-Forbund.[2] Klubben blev fremhævet for at arrangere den nyskabende AMOK Metr-O Cup i hovedstadsområdet som tiltrækker en del nye løbere til sporten. Klubben blev samme år også nomineret til Danskernes Idrætspris af DIF og DR P4, hvor klubben blev nr. 6 i den samlede kåring på landsplan.

Klubben startede i turneringssammenhænge i 6. division, men rykkede allerede i 2012 op i 5. division. I 2018 lykkedes det klubben at rykke op i 4. division, hvor den befinder sig i dag.

Klubben har relativt få eliteløbere, men har i stedet udviklet sig til en klub med en bred base af løbere i alle aldre. Hovedparten af klubbens træningsløb foregår som byorienteringsløb i København, men klubben løber også i Kongelunden og Pinseskoven.

Klubben har tegnet orienteringskort over skovområderne Kongelunden, Amager Fælled og Pinseskoven og byorienteringskort over bla. Dragør, Kastrup, Tårnby, Amager Strandpark, Holmen, m.v.

I stafetsammenhænge deltager klubbens løbere sammen med OK Skærmen og Politiets Idrætsforening.

Fodnoter

  1. ^ DO-F's medlemsklubber Dansk Orienterings-Forbund
  2. ^ DOF'S repræsentantskab mødtes i Brøndby [1]