Giro d'Italia: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 30:
Det første løb blev kørt i [[1909]], organiseret af [[La Gazzetta dello Sport]], hvor de i alt 8 etaper var på 2448 km. Siden da er løbet blevet forlænget, og består nu oftest af 21 etaper. Løbet udgør sammen med [[Tour de France]] og [[Vuelta a España]] de tre store klassiske etapeløb, [[Grand Tour|Grand Tours]], hvor Tour de France dog er klart det største og mest prestigefulde.
 
Hvor Tour de France er kendt for, at den førende rytter kører i gult, så kører den førende rytter i Giro d´Italia i lyserødt, også kaldet ''[[Maglia rosa]]''. Den førende bjergrytter kører i blåt (''[[Bjergtrøjen (Giro d'Italia)|Maglia azzurra]]''), mens rytteren med flest point kører i lilla (''[[Pointtrøjen (Giro d'Italia)|Maglia ciclamino]])''. I 2007 blev også den hvide ungdomstrøje, som har været væk i nogle år, genindført i løbet, og kaldes ''[[Ungdomstrøjen (Giro d'Italia)|Maglia bianca]]''.
 
Tre ryttere har alle vundet løbet fem gange: [[Alfredo Binda]], [[Fausto Coppi]] og [[Eddy Merckx]]. Italieneren [[Felice Gimondi]] har stået på podiet hele ni gange, men fordelt på tre sejre, to andenpladser og fire tredjepladser.